VARAŽDINSKA ŽUPANIJA Osobe s invaliditetom uskoro će lakše pristupati domovima zdravlja

Ovaj projekt vrijedan je ukupno 12,8 milijuna kuna, od čega je više od četiri milijuna kuna predviđeno za infrastrukturne radove u sedam domova zdravlja, a cilj je osigurati bolju pristupačnost za osobe s invaliditetom

 

Zahvati u sedam objekata Doma zdravlja. U tijeku su već radovi u Domu zdravlja u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, gdje se ugrađuje dizalo, dok se u Domovima zdravlja u Lepoglavi i u Ludbregu ugrađuju podizne platforme i prilagođene pristupne rampe, a nakon toga započet će radovi i na Vinici, te u Novom Marofu, Ivancu i u Varaždinu u Kolodvorskoj ulici.

Radove u Domu zdravlja u Varaždinu te Lepoglavi obišli su  zamjenici župana Varaždinske županije Robert Vugrin i Tomislav Paljak u društvu Renata Podbojeca, ravnatelja Doma zdravlja Varaždinske županije te predsjednika Upravnog vijeća Doma zdravlja Varaždinske županije Velimira Sekola. Prisutni su bili i izvođači radova. Treba naglasiti kako se radovi izvode u sklopu EU projekta 'Poboljšanje primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji'. 

Zamjenik župana Vugrin izrazio je zadovoljstvo do danas odrađenim radovima.

- Ovaj cijeli projekt vrijedan je ukupno 12,8 milijuna kuna, od čega je više od četiri milijuna kuna predviđeno za infrastrukturne radove u sedam domova zdravlja, a cilj je osigurati bolju pristupačnost za osobe s invaliditetom, što ćemo postići ugradnjom dizala i podiznih platformi, te izgradnjom i sanacijom pristupnih rampi – rekao je zamjenik župana te dodao  kako je na području Varaždinske županije evidentirano više 18 tisuća osoba s invaliditetom i otežanim kretanjem.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti