VINKOVCI Centar za rehabilitaciju 'Mala Terezija' dobio kombi vozilo za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom

Za projekt 'Činim dobro svaki dan' PBZ Grupa je do sada prikupila gotovo 15,5 milijuna kuna te realizirala 38 donacija

 

U sklopu projekta 'Činim dobro svaki dan', PBZ Grupa donirala je vinkovačkom Centru za rehabilitaciju 'Mala Terezija' kombi vozilo s rampom, koje će omogućiti sigurniji i bolji prijevoz korisnika.

Radi se o donaciji u iznosu od 280.214,53 kuna, koja je uručena Centru od strane predstavnika PBZ Grupe.

- Ovom donacijom u sklopu svog projekta 'Činim dobro svaki dan', namijenjenog pomaganju djeci i mladima diljem zemlje, PBZ Grupa je započela niz donacija koje će uslijediti u 2019., a koje će obuhvatiti domove socijalne skrbi u Ivancu i Karlovcu te pedijatrijske odjele bolnica u Sisku, Bjelovaru i drugim hrvatskim gradovima – objavljeno je na www.pbzcard.hr.

Ujedno je pojašnjeno da sredstvima prikupljenim za projekt 'Činim dobro svaki dan' PBZ Grupa pomaže dva nacionalna projekta za djecu i mlade – 'Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi' Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i 'Praćenje djece s neurorizicima' Ministarstva zdravstva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice.

Za projekt PBZ Grupa je do sada prikupila gotovo 15,5 milijuna kuna te je realizirala 38 donacija, uključujući 28 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske za kupnju suvremenih medicinskih uređaja te deset donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

- Raduje me da smo putem našeg projekta 'Činim dobro svaki dan' pomogli vinkovačkom Centru za rehabilitaciju Mala Terezija. Nadam se da će novo kombi vozilo s rampom korisnicima ovog Centra omogućiti siguran prijevoz njihovim obiteljima, na terapije i razne druge sadržaje, olakšati im i razveseliti njihov svakodnevni život kao što su oni danas razveselili nas svojom toplom i srdačnom dobrodošlicom. Pred nama je jedanaesta godina projekta 'Činim dobro svaki dan', za koju smo pripremili nove donacije dječjim bolnicama i domovima socijalne skrbi kako bismo pomogli najosjetljivijim skupinama našega društva: tek rođenoj djeci, djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Ovogodišnjim donacijama obuhvatit ćemo neke gradove u kojima još nismo bili s našim projektom kao što su Vinkovci, Sisak, Bjelovar i drugi - istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Centar za rehabilitaciju 'Mala Terezija' je ustanova socijalne skrbi, otvoren 2004. godine. Danas pruža usluge smještaja, cjelodnevnog i poludnevnog boravka, psihosocijalne podrške, rane intervencije i organiziranog stanovanja za odrasle osobe i djecu s poteškoćama u razvoju, ukupno 200 korisnika. Korisnici boravka i organiziranog stanovanja dovode se i odvoze svakodnevno iz obitelji, a korisnici smještaja na različite aktivnosti u lokalnoj zajednici, liječničke preglede, izlete, natjecanja i putovanja.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti