VARAŽDIN Park oko Starog grada postat će dostupan osobama s invaliditetom

Pilot projektu cilj je povećanje pristupačnosti osobama smanjene pokretljivosti te će se prvi radni dan organizirati obilazak područja svim projektnim partnerima

 

U utorak je u Park Boutiqe Hotel u Varaždinu upriličeno prigodno otvorenje 5. transnacionalnog  sastanaka u sklopu projekta HICAPS - HIstorical CAstle ParkS odobrenom u sklopu EU programa Interreg Central Europe, piše evaraždin.hr.

U okviru projekta koji je započeo 1. lipnja 2017., a završava 31. svibnja 2020. godine partneri iz Poljske, Italije, Slovenije i Hrvatske će zajedno izraditi Integralnu strategiju, a u okviru lokalne aktivnosti svaki partner će realizirati pilot projekt čija će evaluacija rezultirati izradom Akcijskog plana. Na sastanku u Varaždinu planirane su aktivnosti kao što je rasprava na temu izrade Transnacionalne strategije evaluacije kulturnog nasljeđa i potencijala povijesnih parkova, Lokalnog akcijskog plana te druge aktivnosti važne za trenutni tijek projekta.

Aktivnosti pilot projekta u Varaždinu odnose se na uređenje dijela šetališta Josipa Juraja Strossmayera odnosno parka oko Starog grada s ciljem povećanja dostupnosti osobama smanjene pokretljivosti te će se prvi radni dan organizirati obilazak pilot područja svim projektnim partnerima.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti