DOBRA VIJEST IZ KALIFORNIJE Teško bolesni mališani autićem se voze na operaciju

Vidimo da stres i tjeskoba nestaju kad naši mali pacijenti uskoče u autić, objavila je kalifornijska bolnica na Facebooku

 

Ovaj puta sretna vijest dolazi iz Amerike, gdje je jedna kalifornijska bolnica mislila na svoje najmlađe pa je nabavila električne autiće na daljinsko upravljanje kojima se djeca voze do operacijske sale. Na taj način maleni se rješavaju stresa i nasmijani dolaze u operacijsku salu.

Naime, kako je objavljeno na 24sata.hr, zaposlenici bolnice 'The Doctors Medical Center' iz Modesta u Kaliforniji na originalan način smanjuju djeci stres prije operacije - nabavili su dva električna automobila na daljinsko upravljanje, koji služe najmlađim pacijentima da se voze do operacijske sale kako bi im se umanjila nervoza prije operacije.

Crni Mercedes i rozi Volkswagen Buba marke su autića između kojih će djeca moći birati, a imaju i zvučnike. Prvi autić je kupila bolnica, a drugi je donirala zaposlenica bolnice.

- Vidimo da stres i tjeskoba nestaju kad uskoče u autić - objavila je kalifornijska bolnica na Facebooku, na kojem je ujedno objavila i video u kojem djevojčica Caroline sretno i bezbrižno vozi rozi autić.

Modesto je grad u američkoj saveznoj državi Kaliforniji te je sjedište okruga Stanislaus. Nalazi se u plodnoj kalifornijskoj Središnjoj dolini, oko 150 km istočno od San Francisca, 110 km južno od Sacramenta, kao i stotinjak km zapadno od Nacionalnog parka Yosemite. Rodno je mjesto redatelja Georgea Lucasa, plivača Marka Spitza i glumca Timothyja Olyphanta. Najveći svjetski proizvođač i izvoznik kalifornijskih vina, E & J Gallo Winery, nalazi se u Modestu, a većina ostalih tvrtki također je iz poljoprivrednog sektora. Prema popisu stanovništva iz 2010. godine u njemu je živjelo 201.165 stanovnika.

Klaudija Klanjčić