UDRUGA PRIRODA KRETANJA Radionice za djecu s teškoćama u razvoju i njihove roditelje

Bebama, djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom potrebna je dodatna podrška kako bi se nadomjestile nedostajuće senzomotoričke informacije koje su nužne za izvođenje pokreta ili kao podrška u ostvarivanju namjere kretanja, ističu organizatori radionice

 

Udruga Priroda kretanja organizira radionicu Feldenkrais i Anat Baniel (sm) metoda koja je namijenjena svima koji žele naučiti kako bolje koristiti svoje tijelo, olakšati ograničenja u kretanju i poboljšati svoje tjelesno funkcioniranje, a naročito roditeljima djece s teškoćama i invaliditetom te stručnjacima koji rade s djecom i odraslima u cilju promicanja zdravlja. Instruktorice Nancy Aberle (Švicarska) i Lynn Bullock (Francuska), certificirane praktičarke Feldenkrais i Anat Baniel metoda već osmi put u Zagrebu održavaju teorijsku i praktičnu pouku, a zajedno s timom iskusnih praktičara i kliničku radionicu.

- Obrasci kretanja kojima se kroz život obavljaju tjelesne aktivnosti značajno utječu na zdravlje. Različite teškoće – kao što su ukočenost, bolovi u leđima, problemi s koljenima i kukovima, čak i depresija i anksioznost, ili nesanica – mogu biti posljedicom dugogodišnjeg lošeg držanja, neadekvatnog načina kretanja i izostanka osjećaja i razumijevanja vlastitog tijela. Ako i djeci od najranije dobi prenosimo kvalitetne informacije o kretanju osigurat ćemo im važnu pretpostavku za kreativno i skladno korištenje tijela. Bebama, djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom potrebna je pak dodatna podrška kako bi se nadomjestile nedostajuće senzomotoričke informacije koje su nužne za izvođenje pokreta ili kao podrška u ostvarivanju namjere kretanja – ističu organizatori radionice.

Raspored radionica: Subota i nedjelja, 25. i 26. svibanj - seminarski dio. Ponedjeljak i utorak, 27. i 28. svibanj – klinički dio – besplatne individualne lekcije funkcionalne integracije za djecu s teškoćama i invaliditetom.

Prijave su u tijeku, a više informacija na stranici www.prirodakretanja.eu.

- Ako ste roditelj djeteta s teškoćama u razvoju, drugi roditelj može sudjelovati besplatno. Roditelji slabijeg imovinskog stanja koji ne mogu platiti punu cijenu radionice mogu se javiti u udrugu kako bi se dogovorila mogućnost sufinanciranja dijela iznosa iz fonda udruge. Studentima i pripravnicima na stručnom usavršavanju odobrava se popust od 50 posto. Isto tako, omogućit ćemo besplatne individualne lekcije funkcionalne integracije za djecu s teškoćama i invaliditetom – pozivaju organizatori.
Božica Ravlić