SNAGA VOLJE Paralizirani učenik iz Floride ustao iz invalidskih kolica kako bi preuzeo diplomu

Bio sam usredotočen na hodanje, gledao sam u noge. Nisam ni znao da svi stoje. Kad sam bio na pozornici i čuo kako svi vrište, samo sam se nasmiješio, rekao je Kolton

 

Prošlog tjedna svojim činom jedan osamnaestogodišnjak iz Floride ganuo je sve prisutne na dodjeli diplome na završetku srednje škole jer je smogao snage i odlučnost da ustane iz kolica i stojećki pomoću hodalice preuzme diplomu, čime je zbog svog hrabrog čina privukao pažnju medija i društvenih mreža.

Radi se o Koltonu Smithu, učeniku srednje škole, koji je ostao paraliziran od struka naniže u teškoj prometnoj nesreći u lipnju prošle godine.

Smith je izjavio da je izletio iz kamiona jer nije bio vezan. Odlučio je pričati svoju priču, kako bi inspirirao druge te ohrabrio ljude da se uvijek vežu dok voze.

- Sljedeće što znam je da sam bio na leđima i gledao u nebo. Zahvaljujem Bogu svaki dan što mi je dopustio da ostanem na ovoj zemlji - kazao je Kolton za WFTS.

Kolton je igrao nogomet u srednjoj školi u Durantu i želio se pridružiti vojsci, a sada se planira upisati na Sveučilište Southeastern i studirati ekonomiju.

- Ako imate ozljedu, možete svladati sve što želite - istaknuo je Smith.

Naveo je da nije shvatio da je dobio stajaće ovacije kad je uspio hodati na maturi.

- Bio sam usredotočen na hodanje, gledao sam u noge. Nisam ni znao da svi stoje - rekao je Smith, dodavši: - Kad sam bio na pozornici i čuo kako svi vrište, samo sam se nasmiješio. Nisam mogao ništa učiniti osim osmijeha.

Prošli četvrtak su javne škole u Okrugu Hillsborough na Facebooku objavile da je vidjeti Koltona kako hoda bio emotivan i inspirativan trenutak.

- Kolton je bio paraliziran od struka naniže nakon užasne prometne nesreće prošlog ljeta. Bio je odlučan ustati iz svojih invalidskih kolica i prijeći preko pozornice kako bi dobio diplomu. U strahopoštovanju smo zbog tvoje upornosti, Koltone. Čestitamo! - napisali su uz video.

Vijest o hrabrom činu nije se zadržala sam u tom Okrugu, već se proširila i dalje po svijetu, došavši i u Hrvatsku, čime je također izazvala ganuće i poštovanje. Svaka čast!

Klaudija Klanjčić / Novi list

 

 

Povezane vijesti