ZAGREB Ovotjedni ispraćaj na besplatno ljetovanje djece s teškoćama i osoba s invaliditetom

Olivera Majić je istaknula da Grad Zagreb provodi niz respektabilnih aktivnosti u okviru programa integracije osoba s invaliditetom, a ovaj rekreativno-terapeutski program ljetovanja jedna je od njih

 

Na početku ovog tjedna gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i njegova zamjenica doc. dr. sc. Olivera Majić ispratili su svoje sugrađane na besplatno ljetovanje.

Tako je, a što je objavljeno portalu zagreb.hr. ispred zgrade Gradske uprave Majić ispratila grupu djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom na sedmodnevni besplatni rekreativno-terapeutski program ljetovanja u Dom Crvenog križa u Novom Vinodolskom. U ovom terminu ljetovat će korisnici Kuće za zbrinjavanje djece i odraslih osoba i tjelesnim i mentalnim oštećenjima Bl. Alojzije Stepinca, Društva distrofičara i Udruge Krila anđela.

 Zaželjevši im sretan put i ugodan boravak, Majić je istaknula da Grad Zagreb provodi niz respektabilnih aktivnosti u okviru programa integracije osoba s invaliditetom, a ovaj rekreativno-terapeutski program ljetovanja jedna je od njih. Tako su uz punu pansionsku uslugu, nadzor stručnih suradnika i 24-satnu zdravstvenu skrb, tijekom boravka su organizirane likovno-kreativne i glazbeno-plesne radionice te niz rekreativnih programa.

 Istog jutra je s Borongaja na ljetovanje u odmaralište Zlatokrila u Velom Lošinju krenula i grupa djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja te s parkirališta Gradske uprave skupina djece hrvatskih branitelja slabijeg imovinskog stanja, koja će ljetovati u hostelu Stoimena u Crikvenici.

Sutradan ujutro, 6. kolovoza, na besplatno ljetovanje u organizaciji Grada Zagreba krenule su dvije skupine osnovnoškolske djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja – prva grupa u odmaralište Cvrčak u Dugoj Uvali, a druga u odmaralište Stoimena u Crikvenici. Na put ih je, tradicionalno, ispratio zagrebački gradonačelnik, zaželjevši im sretan put te dobru zabavu na ljetovanju.

- Neka djeca nikada ne bi vidjela more da nema mjere Gradskog ureda za socijalnu zaštitu koji brine o osjetljivim skupinama. Zahvaljujući jasnoj, transparentnoj, poštenoj, odgovornoj i solidarnoj politici Grada Zagreba, koju provodim već dvadesetu godinu, Zagreb je grad u kojem svi imaju jednake mogućnosti - rekao je gradonačelnik.

Pojašnjeno je da će ove godine na hrvatskom Jadranu u odmaralištima Zagrebačkog holdinga ljetovati ukupno 1025 djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Ljetovanje u trajanju od sedam dana je potpuno besplatno, a mališanima je osigurana puna pansionska usluga s tri glavna obroka i jednim međuobrokom, uz razne pedagoške sadržaje, nadzor stručnih suradnika te 24-satnu zdravstvenu skrb. 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti