RODITELJSKA NEPAŽNJA Dječak s teškoćama u razvoju zapalio dvije kuće

Prema sudskim dokumentima, trinaestogodišnji dječak s teškoćama u razvoju lani je započeo požar koji je teško oštetio dvije kuće u Virginia Beachu i usmrtio nekoliko mačaka

 

Susjedovo osiguravajuće društvo želi da dječakovi roditelji plate štetu.

Osiguravajuća kuća American Strategic Insurance Corp. pokrenula je prošli tjedan tužbu protiv Kimberly i Edwarda Jenkinsa, tvrdeći da par nije učinio dovoljno da spriječi požar 5. travnja 2018. godine.

Odvjetnici osiguravajućeg društva nisu odgovorili na zahtjeve za komentar tužbe, koja traži 199 781,12 dolara, plus kamate i troškove suđenja. Iz The Virginian-Pilota kažu da roditelji nisu bili dostupni za komentar.

Prema tužbi podnesenoj na američkom Okružnom sudu u Norfolku, požar je otkriven oko 15:15 sati između dviju kuća u 500 bloku avenije Grant.

Jenkinsi su živjeli u jednoj. Debbie i Danny Hansen bili su vlasnici druge.

Vatrogasci su na mjesto događaja stigli oko pet minuta nakon što su primili poziv, izjavio je glasnogovornik vatrogasne službe. Čini se da su snažni vjetrovi pomogli da se vatra brzo širi.

Bilo je potrebno manje od 30 minuta da se vatra stavi pod kontrolu, ali požar je ipak rezultirao značajnom štetom na obje kuće. Tri mačke su uginule, a četvrta je pobjegla, rekla je stanovnica kuće Hansen.

Istragom je utvrđeno da požar započelo dijete koje se igralo vatrom. Istraga je također otkrila da je Kimberly Jenkins zatekla sina ranije tijekom dana dok je u njihovoj kući palio papir, navodi se u tužbi.

Dječak je prethodno primijećen kako stoji u dvorištu u blizini dima i plamena, stoji u tužbi. Edward Jenkins je toga dana obaviješten o tom incidentu.

Je li se ovo moglo dogoditi i roditeljima djeteta bez teškoća? Ako jest, zašto je onda ovo posebno važna vijest?

Upravo tako. Nije.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti