Skandal u Hollywoodu: Oscar povukao nominaciju za najbolju pjesmu koju izvodi umjetnica s teškim invaliditetom

Mnogi su se iznenadili kad je pjesma "Alone yet not alone" uopće bila nominirana. Riječ je o nezavisnom filmu kršćanske tematike, a pjesmu izvodi Joni Eareckson, 63-godišnja kvadriplegična umjetnica bez profesionalnog glazbenog iskustva

Pjesma iz istoimenog filma "Alone yet not alone" povučena je s nominacija za najbolju orginalnu pjesmu na 86. dodijeli Oscara, odlučila je Američka filmska akademija. 
Akademija kao razlog navodi da je Bruce Broughton, autor pjesme i član akademijene glazbene sekcije, koristio svoj utjecaj u akademiji kako bi neprimjereno lobirao za pjesmu. Naglašavaju da su sigurni kako su e-mailovi koje je Bruce Broughton slao članovima akademije dobronamjerni, ali se ne smije prijeći preko činjenice da su oni stavili u nepravedan odnos ostale nominirane.
Bruce Broughton je u svome komentaru izjavio da je potresen akademijinom odlukom.“Namjera mi je bila da akademijini članovi obrate pažnju na našu prekrasnu pjesmu, ništa više. Smatrao sam da to moram učiniti jer smo baš mi bili u nepravednoj poziciji prema ostalim nominiranima koji već mjesecima, zahvaljući silnim financijskim budžetima,  vrše promociju i propagandu“, izjavio je šokirani Bruce Broughton.
Izbačena pjesma neće biti zamjenjena, tako da će ove godine za najbolju orginalnu pjesmu konkurirati 4 pjesme.
Mnogi su se iznenadili kad je pjesma "Alone yet not alone" uopće bila nominirana. Riječ je o nezavisnom filmu kršćanske tematike, a pjesmu izvodi Joni Eareckson, 63-godišnja kvadriplegična umjetnica bez profesionalnog glazbenog iskustva. Joni Eareckson inače je i svećenica u jednoj američkoj kršćanskoj kongregaciji. Umjetnica koja slika ustima tako se  našla u društvu s etabliranim imenima kao što su U2, Karen O i Pharrell Williams, a pjesma koju izvodi ova svećenica i umjetnica s teškim invaliditetom ostavila je iza sebe pjesme od Lane Del Rey i Taylor Swift.

Autor pjesme Bruce Broughton je već bio nominiran za najbolju pjesmu. Bilo je to 1985. godine za western Silverado, a utjeha Broughtonu, Earicksonu Tadi  i svima koji su radili na filmu Alone yet not alone može biti da su, što se tiče pjesme izbačene iz nominacija, u uglednom društvu. Naime, 1973. godine Akademija je, opet iz nekih svojih razloga,  izbacila s nominacija pjesmu koju je skladao Nino Rota za film Kum. 

Branimir Šutalo