Skandalozno: 'Slijepac' na račun invaliditeta godinama varao državu za 'masnu lovu'

Popp je proglašen legalno slijepim 2004. godine, od kada redovno prima razne isplate vezane uz taj invaliditet. Popp je unatoč samoproglašenog radnoj nesposobnosti nastavio raditi u svom vrlo uspješnom poslu opremanja kuhinja

Slijepac koji je na račun svoga invaliditeta skupio oko 300 tisuća dolara priveden nakon što je viđen kako vozi gliser i automobil
Američka priča o slijepom bogatašu koji je pokušao uz pomoć lažne sljepoće dodatno podebljati debeli novčanik.
Lawrence Popp, 58-godišnjak iz Greendalea (Wisconsinn), osuđen je na godinu dana zatvora zbog lažnog invaliditeta i utaje poreza. 
Inače uspješan poslovni čovjek, Popp je na razgovorima u uredu za osobe s invaliditetom tvrdio da ne može bez tuđe pomoći raditi, čitati i koristiti automobil.
Popp je bio prokazan nakon što su ga agenti socijalne skrbi snimili kako na razgovore u ured socijalne skrbi  dolazi s automobilom te se parkira nekoliko ulica dalje, a nakon razgovora se uredno vraća automobilom. Druge snimke ga prikazuju kako vozi brzi gliser koji vuče skijaše na vodi.
Popp je proglašen legalno slijepim 2004. godine, od kada redovno prima razne isplate vezane uz taj invaliditet. Popp je unatoč samoproglašenog radnoj nesposobnosti nastavio raditi u svom vrlo uspješnom poslu opremanja kuhinja.
Popp je prevarantski skupio 175 tisuća dolara od invalidnina, još 115 tisuća na račun raznih benefita kod zdrastvenog osiguranja.
Također je izbjegao plaćanje poreza u vrijednosti oko 100 tisuća dolara. U svakom se slučaju dakle radi o 'masnoj lovi'.
Popp je prema svjedočanstvima njegovih prijatelja živio ekstremno luksuznim životom. Na sudu je njegova tadašnja supruga Adriane svjedočila o skupim putovanjima i smaragdnoj ogrlici vrijednoj 25 tisuća dolara koju joj je Popp darovao. 
Popp se na sudu ispričao za prevaru, a njegov odvjetnik Raymond Dall'Osto je na sudu rekao da je njegov klijent kriv i da će sav novac biti ubrzo vraćen.

B. Šutalo