Grad Zagreb: Festival kave i čokolade za umjerene sladokusce i nepopravljive hedoniste

U vinebaru Dobra vinachef Goran Geršak pripremit će večeru na kojoj će se događati čudesni spojevi poput lososa s čokoladom uz rizling ili čokoladirani gulaš od vepra s merlotom

 

Jubilarni 5. festival kave i čokolade - Zagreb Coffe & Chocofest od 11. do 14 veljače na Trgu bana Jelačića bit će nezaobilazna destinacija svih ljubitelja hedonizma i slatkih užitaka koje nepcu pružaju kava i čokolada. Tijekom četiri dana festivala predstavit će se najbolji od najboljih hrvatskih i svjetskih proizvođača kave i čokolade. Kroz različite promocije, radionice i prigodnu prodaju brojni hrvatski i inozemni proizvođači predstavit će najnovije trendove u gastronomiji i industriji kave i čokolade.

Novost je da se ovogodišnji Zagreb Coffee & Chocofest, uz Trg bana Jelačića, održava na još nekoliko lokacija - Centru za kulturu prehrane, Winebaru Dobra vina, te odabranim barovima, hotelima i restoranima.

Najava festivala započinje već 10. veljače u vinebaru Dobra vina gdje će chef Goran Geršak pripremiti večeru na kojoj će se događati čudesni spojevi poput lososa s čokoladom uz rizling ili čokoladirani gulaš od vepra s merlotom.

Posjetitelji festivala moći će premijerno uživati u degustaciji prve hrvatske čokolade sa ekološkim certifikatom proizvedenoj u Hrvatskoj koju potisuje Nadalina iz Splita, sirovoj čokoladi i čokoladnim prozvodima bez glutena i laktoze čokolaterije Lizin vrt iz Slovenije, te vrućim čokoladama sa okusima maline, kikirikija i karamele festivalskog Choco bara.

Oni željni zabave i novih znanja moći će uz stručno vodstvo u Centru za kulturu prehrane sudjelovati u izradi jestivih poklona za Valentinovo i neobičnim recepturama bloga Jedozovni duo.
Poseban program priprema nam i najtiražniji hrvatski showbizz tjednik Story u čijim ćemo koncertima i zabavnim eventima svi zajedno uživati u subotu 13. veljače.

In Portal