Ana Majsec: Mlada plivačica s invaliditetom pred kojom je blistava budućnost

Ana Majsec plivanjem se bavi od vrtića, a natječe se od 2012. godine. Normu za nastup na Europskom prvenstvu u Portugalu ostvarila je na međunarodnom ekipnom plivačkom turniru u talijanskoj Bresciji

 

Na nedavno završenom otvorenom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom u Splitu, Ana Majsecobranila je svoj status mlade nade. U svojoj kategoriji S8 bila je najbolja u juniorskoj konkurenciji i potvrdila normu za Europsko prvenstvo koje će se od 30. travnja do 7. svibnja održati u Portugalu.

Bit će to njeno prvo Europsko prvenstvo, a nastupit će u disciplinama 400 metara slobodno i 200 mješovito. „I sam nastup je za mene velika čast. Nadam se da ću otplivati svoja najbolja vremena. Što se tiče samih rezultata, tu nemam posebnih očekivanja. Za rezultate još imam vremena“, kaže 16-godišnja Ana.

Normu za nastup u Portugalu ostvarila je već ranije, na međunarodnom ekipnom plivačkom turniru u talijanskoj Bresciji. Tada je bila druga u konkurenciji 45 zemalja. U Splitu je normu samo potvrdila s još boljim vremenima.

Ana Majsec plivanjem se bavi od vrtića, a natječe se od 2012. godine.

"Od svih natjecanja na kojima sam dosad sudjelovala najviše pamtim međunarodni turnir u Češkoj. To je bilo odmah na početku moje natjecateljske karijere i bilo mi je prvo međunarodno natjecanje. Osvojila sam prvo i drugo mjesto. Ne sjećam se više točno u kojim disciplinama, ali sjećam se da sam bila jako ponosna. To mi je svakako bila velika motivacija za dalje“, prisjeća se Ana koja trenira u plivačkom klubu Olimp Terme Tuhelj, a natječe se za klub Natator.

Na otvorenom plivačkom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom Kristijan Vincetić u disciplini 100 metara leptir i Dino Sinovčić na 100 leđno potvrdili su norme za Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru. Prije Rija će njih dvojica, uz Anu i Antu Rađu, Antuna Brzaka, Tomija Brajšu, Kristijana Mamića i Natašu Sobočan, Hrvatsku predstavljati na Europskom prvenstvu u Portugalu.

Izvor: HPO

 

Povezane vijesti