Dubrovnik: Jedina bolnica u Hrvatskoj s Thera Trainer uređajem za pacijente s invaliditetom

Riječ je o spravi kojom se provodi terapija pokretom kod pacijenata koji imaju oduzete gornje i donje ekstremitete, kod onih koji su doživjeli moždani udar, oboljelih od multiple skleroze i osoba s cerebralnom paralizom

 

Opća bolnica Dubrovnik je prva bolnica u Hrvatskoj koja na Odjelu fizikalne medicine i rehabilitacije ima uređaj "Thera Trainer" namijenjen osobama s ozljedama kralježnice i nepokretnim pacijentima, rekao je sanacijski upravitelj bolnice Jerko Ferri Certić.

''To je samo nastavak ulaganja u taj odjel, a radimo na zapošljavanju dodatnih terapeuta'', rekao je Ferri Certić te dodao kako je uređaj, koji u Hrvatskoj postoji samo u toplicama, ali ne i u bolničkom sustavu, nabavljen kao donacija.

Riječ je o spravi kojom se provodi terapija pokretom kod pacijenata koji imaju oduzete gornje i donje ekstremitete, zatim kod pacijenata koji su doživjeli moždani udar, kod onih koji boluju od multiple skleroze, cerebralne paralize, Parkinsonove bolesti i ostalih neuroloških bolesnika, kao i kod bilo kojeg oblika smanjene pokretljivosti.

Cijena uređaja je nešto više od 42.000 kuna, a kako je rekao župnik crkve sv. Mihajla don Robert Ćibarić, novac je prikupljen od Caritasa te župe i na božićnom koncertu klapa, koji je održan 28. prosinca 2015. godine.

''Vjernici župe Caritasa svetog Mihajla izdvojili su 27.000 kuna, a od samog koncerta bilo je nešto manje od 16.000 kuna, a bile su i dvije donacije od 5000 kuna. Odlučili smo se za kupnju tog uređaja jer su nam liječnici i sami pacijenti rekli koliko bi im sprava bila potrebna. To im u nekoj mjeri može zamijeniti i odlazak u toplice'', istaknuo je Ćibarić.

Hina

 

Povezane vijesti