Zaklada Neretvansko srce: Ana Rucner i Marko Škugor za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom

Na donatorskoj večeri nastupit će i Flash Back Bend, a prihod je namijenjen Metkovćanima kojima je pomoć najpotrebnija

 

Zaklada Neretvansko srce i Humanitarna zaklada 'Iva Petrušić' organiziraju Donatorsku večerkoja će se održati 11. ožujka u Hotelu Dalmacija s početkom u 20 sati. Na dobrotvornoj večeri nastupit će violončelistica Ana Rucner, pjevač Marko Škugor te Flash Back Bend iz Metkovića. Cijena donatorske večeri je 160 kuna, a prihod je namijenjen Metkovćanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Zaklada Neretvansko srce nastala je 2013. na inicijativu Udruge osoba s invaliditetom 'Prijatelj' koja pomaže djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom, obiteljima slabijeg imovinskog stanja, studentima deficitarnih zanimanja, obiteljima s više djece te starijim i nemoćnim osobama. Od svog osnutka sudjelovali su na raznim humanitarnim akcijama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Organiziraju razna prikupljanja materijalne pomoći, a svi koji pomažu radu Zaklade Neretvansko srce isključivo su volonteri i rade u svoje slobodno vrijeme.

Humanitarna zaklada 'Iva Petrušić' nastala je koncem 2013., na inicijativu Grada Metkovića.  Misija Zaklade 'Iva Petrušić' je financijsko i materijalno pomaganje socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima. Financijski i materijalno pomogla je više od 190 osoba s područja Grada Metkovića. S osnovnim školama su priveli kraju projekt 'Ruka pomoći neretvanskoj djeci', koji se provodio na razini cijele doline, a zaklada je zastupala Grad Metković. Organizirala je sajam rabljenih knjiga, razne humanitarne akcije te sudjelovala u raznim manifestacijama Grada Metkovića.

"U jednom spontanom druženju, došli smo do ideje da bi bilo lijepo kada bi se dvije zaklade udružile, organizirale neki humanitarni događaj, naravno s ciljem da pomognemo a da se pritom dobro i zabavimo", kaže Danijela Raič, upraviteljica Zaklade Neretvansko srce. 

"Zadnjih mjesec dana zasukali smo rukave, obavljamo zadnje pripreme, obavještavamo ljude, sve u svhu da pomognemo učenicima i studentima koji su u lošijoj materijalnoj situaciji. Svakodnevno obje Zaklade dobivaju tužna pisma i zahtjeve, i čovjek stvarno bude duhovno ispunjen kada može pomoći. Moram reći da i ovaj humano-volonterski posao ima svoju lošu stranu, a to je onaj osjećaj da nekom ne možeš pomoći. Upravo zbog toga da bi mogli pomagati, organiziramo ovaj koncert te pozivamo i sve čitatelje In Portala da nas podrže a ako ste spriječeni, učinite nekom u svojoj okolini dobro djelo, divan je to osjećaj", naglasila je Raič. 

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti