Bijela sova: Prva obljetnica Čitateljskog kluba slijepih i slabovidnih osoba

Danas u Gradskoj  knjižnici Ivan Goran Kovačić u Karlovcu korisnici također imaju na  raspolaganju čitač za slijepe te računalo s govornom jedinicom

 

Predstavnici Udruge USKA, predsjednik Mirsad Bećirović i tajnica Romija Radočaj Naglić, nazočili su obilježavanju prve godišnjice Čitateljskog kluba slijepih i slabovidnih osoba 'Bijela sova', osnovanog u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić u Karlovcu.

Podsjećamo kako karlovačka knjižnica još od 2003. godine pruža usluge slijepim i slabovidnim osobama, i to u Knjižnici za mlade, gdje je slijepim i slabovidnim osobama omogućeno korištenje govornog programa za slijepe upravo na inicijativu Mirsada Bećirovića.

Danas u Gradskoj  knjižnici Ivan Goran Kovačić u Karlovcu korisnici također imaju na  raspolaganju čitač za slijepe te računalo s govornom jedinicom. Čitateljski klub za slijepe i slabovidne osobe 'Bijela sova' broji dvadesetak korisnika koji su u proteklih godinu dana obradili 12 knjiga. Prvu je obljetnicu uveličao i kazališni i filmski redatelj Mario Kovač koji radi sa slijepim glumcima u kazalištu 'Novi život'. Kovač je i doktorirao na temu metodologije kazališnog rada sa slijepim i slabovidnim osobama.
Članovi kluba 'Bijela sova' sastaju se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu od 10 do 12 sati. Sami izabiru knjigu koju će čitati i o kojoj će raspravljati na sastanku te pjesnika čije će stihove interpretirati. Članica USKA-e Danica Rob pozivala je i ostale osobe s invaliditetom da se pridruže čitateljskom klubu i uživaju u dobrim knjigama.

Govorili su i brojni uzvanici među kojima i predsjednica Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije Blaženka Presečan, predsjednica Hrvatskog čitateljskog društva Kristina Čunović, te ravnateljica Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić Jasmina Milovčić.

In Portal 

 

Povezane vijesti