Natječaj: Stipendije za studente s invaliditetom slabijeg socio-ekonomskog statusa

U kategoriji studenata slabijeg socio-ekonomskog statusa, neki od kriterija bodovanja tiču se i studenata koji imaju utvrđeno tjelesno oštećenje od 60 do 100 posto te studenata koji imaju brata ili sestru s teškoćama u razvoju

 

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je, na temelju odluke Senata sa sjednice održane 8. ožujka 2016., Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih sveučilišnih te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2015./2016.

Za akademsku godinu 2015./2016. dodijelit će se stipendije u četiri kategorije: za izvrsne akademske i sportske uspjehe, STEM-ovcima te studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa.

Za izvrsnost dodijelit će se 400 stipendija studentima koji se nalaze među 10 posto najuspješnijih studenata na studijskom programu za koji se prijavljuju. STEM-ovcima, odnosno studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike, dodijelit će se 40 stipendija, uspješnim studentima sportašima 10, a studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa 50 stipendija.

Ukupni iznos stipendije za svaku od navedenih kategorija je 10.000 kuna.

U kategoriji studenata slabijeg socio-ekonomskog statusa, neki od kriterija bodovanja tiču se i studenata koji imaju utvrđeno tjelesno oštećenje od 60 do 100 posto, zatim studenata koji imaju brata ili sestru s teškoćama u razvoju - koji nisu obuhvaćeni sustavom redovitog obrazovanja sukladno zakonu kojim se regulira socijalna skrb - uz uvjet da žive u zajedničkom kućanstvu, te studenata koji imaju oba ili jednog roditelja s tjelesnim oštećenjem od 100 posto, uz uvjet da žive u zajedničkom kućanstvu.

Prijave na Natječaj traju od 16. ožujka 2016., od kada će biti omogućen pristup aplikaciji, do 6. travnja 2016. do 16 sati, a obavljaju se isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu www.unizg.hr/stipendije. Za pristup aplikaciji potrebno se prijaviti koristeći svoj elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.

Studenti se mole da pažljivo pročitaju tekst Natječaja radi provjere zadovoljavaju li kriterije u kategoriji za koju se prijavljuju, jer prijava je moguća samo u jednoj kategoriji:

www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/Novosti_press/Vijesti/Stipendije/Natjecaj_za_stipendije_Sveucilista_u_Zagrebu_za_2015_2016_zadnja_verzija_pdf.pdf

Opći kriteriji obuhvaćaju uspješnost u studiju te dodatna postignuća kao što su Rektorova ili Dekanova nagrada.

Za sva dodatna objašnjenja studenti se mogu obratiti na kontakt e-adresu: stipendije@unizg.hr ili na telefon 01/4564-271.

Klaudija Klanjčić 

 

Povezane vijesti