Univerzalna sportska škola: Mališani s posebnim potrebama briljirali na Uskrsnom turniru

Voditeljica Univerzalne športske škole Ivana Knežević Šambić vrlo je zadovoljna postignutim rezultatima i motiviranošću malih sportaša

 

U organizaciji Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom 16. ožujka održan je Uskrsni turnir Univerzalne sportske škole za djecu s posebnim potrebama, u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića u zagrebačkom Dubcu.

Natjecanje je organizirano u atletici, gimnastici, stolnom tenisu, nogometu i košarci.

Sudjelovalo je 20-ero sportaša, djece s posebnim potrebama, koji su na kraju turnira povodom uskrsnih blagdana nagrađeni prigodnim paketićima. Radosti nije bilo kraja.

Voditeljica Univerzalne športske škole Ivana Knežević Šambić vrlo je zadovoljna postignutim rezultatima i motiviranošću malih sportaša.

Program Univerzalne sportske škole provodi se već devetu godinu, a kao projekt Hrvatskog školskog sportskog saveza koji je na nacionalnoj razini pokrenut 2007. godine.

Univerzalna sportska škola namijenjena je učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole i potpuno je besplatna za svu djecu. Cilj programa, koji raste iz godine u godinu, uključivanje je što većeg broja najmlađih učenika u sportske aktivnosti kako bi postigli naviku svakodnevnog tjelesnog vježbanja. Djeca se pod stručnim nadzorom kineziologa igraju na zanimljiv način, primjeren pedagoški i kineziološki za njihovu dob, čime uče osnovne oblike kretanja, a samim time i osnovne elemente brojnih sportova.

Zahvaljujući stjecanju većeg broja motoričkih znanja u ranijim fazama sportskog razvoja iz raznih sportskih grana omogućuje se uspješnija sportska specijalizacija kasnije, zbog čega Univerzalna sportska škola može biti temelj za stvaranje budućih vrhunskih sportaša.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti