Projekt Autarizam: Umjetnička radionica kroz koju osobe s autizmom mogu izraziti svoje osjećaje i kreativnost

Udruga za autizam – Zagreb je neprofitna, roditeljska organizacija osnovana 1997. godine s ciljem zaštite, promicanje prava i poboljšanje kvalitete života osoba s autizmom

 

Udruga za autizam - Zagreb, u suradnji s Hrvatskim likovnim društvom Hrvatskog liječničkog zbora i umjetničkom grupom Art888, pod stručnim vodstvom akademskog slikara Branimira Čilića, organizira multimedijska događanja pod nazivom 'Autarizam'. Projekt je pokrenut povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji se obilježava 2. travnja.

Umjetnički projekt započeo je 22. ožujka u 10 sati u Atelieru akademskog slikara Branimira Čilića, u Ulici kneza Mislava 6.

Projekt 'Autarizam' izravna je kreativna multimedijska radionica kojoj je cilj potaknuti osobe s autizmom da spontano izraze svoje osjećaje putem umjetnosti, dakle kroz sam proces stvaranja umjetničkog djela, a uz podršku dr.sc. Antuna Kljenka, predsjednika Hrvatskog likovnog društva Hrvatskog liječničkog zbora i pod stručnim vodstvom Branimira Čilića.

Udruga za autizam – Zagreb je neprofitna, roditeljska organizacija osnovana 1997. godine s ciljem zaštite, promicanje prava i poboljšanje kvalitete života osoba s autizmom na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Udruga je prva roditeljska udruga, a za sada i jedina u Hrvatskoj koja je prije šest godina započela jedan inovativan, izvaninstitucionalan model socijalne skrbi u lokalnoj zajednici za odrasle osobe s autizmom u manjim životnim i stambenim zajednicama. Do sada je Udruga za autizam – Zagreb osnovala dvije životne zajednice i time je osigurala kvalitetan i ispunjen život za deset odraslih osoba s autizmom, na zadovoljstvo korisnika i roditelja.

Više informacija i detaljniji uvid o programima koje trenutno provode na poveznici www.autizam-zagreb.com

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti