EURORDIS: Upitnik koji će dovesti do kvalitetnije skrbi za oboljele od rijetkih bolesti

Program je smišljen u vjeri da se stavovi zajednice oboljelih od rijetkih bolesti trebaju prenositi kao raznolik, ali jedinstven glas kako bi se potaknula promjena

 

Rare Barometer Voices je inicijativa organizacije EURORDIS koja želi ojačati glas oboljelih od rijetkih bolesti. EURORDIS provodi online istraživanje kako bi bolje razumio koliko su pacijenti uključeni u vlastitu skrb, uključujući odnos s medicinskim osobljem, razumijevanje terapije (učinkovitost, moguće poteškoće i dobrobiti), razloge zbog kojih ste pristali koristiti terapiju, kao i vaše zadovoljstvo informacijama koje ste dobili.

Uz ostalo vaši će odgovori doprinijeti konzultacijama o tzv. off-label korištenju lijekova koje je započela Europska komisija.

Upitnik možete ispuniti do kraja svibnja 2016. godine na poveznici www.surveymonkey.com/r/T5SPLBB.

Cilj je pretočiti vaša mišljenja o temama koje se tiču izravno vas i iskustva s njima u brojke i činjenice koje se mogu podijeliti sa širom javnošću.

Program je smišljen u vjeri da se stavovi zajednice oboljelih od rijetkih bolesti trebaju prenositi kao raznolik, ali jedinstven glas kako bi se potaknula promjena. Razmjenom vaših mišljenja i iskustava pomažete da se taj cilj postigne.

Rezultati ispitivanja i anketa priopćavaju se organizacijama oboljelih kako bi ih mogli koristiti pri podizanju svijesti kreatora politika u svojim zemljama, kreatorima politika na europskoj razini i drugim utjecajnim osobama kako bi postali svjesni aktivnosti koje treba poduzeti za zajednicu oboljelih od rijetkih bolesti u Europi, općoj javnosti putem našeg mrežnog mjesta, uključujući pružateljima zdravstvene zaštite i liječnicima, kako bi ih se obavijestilo o rijetkim bolestima.

EURORDIS

 

Povezane vijesti