Ustanova URIHO: Jedinstveni ugostiteljski objekt u kojemu će raditi osobe s invaliditetom

Iskustva mnogih europskih zemalja su pokazala da je to jedan od najboljih načina senzibiliziranja javnosti za stvaranje afirmativnog stava prema osobama s invaliditetom te njihove socijalne uključenosti

Ustanova URIHO, najveća zaštitna radionica za osobe s invaliditetom na ovim prostorima, medijima i zaninteresiranoj javnosti predstavit će projekt 'Program osposobljavanja na radnom mjestu za dugotrajno nezaposlene osobe s invaliditetom – pilot projekt za pomoćne kuhare', financiranog sredstvima Europske unije.

Konferencija za medije održat će se u utorak, 5. travnja s početkom u 10 sati, u dvorani ugostiteljskog objekta 'Matis Absolut Lounge', Trg Stjepana Radića 3 (pokraj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog).

Ukupna vrijednost projekta je 130.407,13 eura, a trajat će godinu dana.

Dio poslovnog prostora URIHO-a, na lokaciji Avenija Marina Držića 1, namjerava se rekonstruirati i adaptirati te opremiti kako bi se otvorio restoran u kojem bi radile osobe s invaliditetom.

Bio bi to prostor u kojem bi se u isto vrijeme odvijale aktivnosti profesionalne rehabilitacije (osposobljavanje na radnom mjestu) za kuhare, slastičare i konobare, kao i socijalno poduzetništvo u ugostiteljskoj djelatnosti.

Iskustva mnogih europskih zemalja su pokazala da je to jedan od najboljih načina senzibiliziranja javnosti za stvaranje afirmativnog stava prema osobama s invaliditetom te njihove socijalne uključenosti.

In Portal

 

Povezane vijesti