Pavao Jozić: Prvi stolnotenisač svijeta na juniorskoj rang listi

“Želja mi je raditi u svojoj struci nakon završetka Kineziološkog fakulteta, i to s mladim sportašima s invaliditetom”, kaže juniorski prvak Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom

 

“Ove godine u Vinkovcima konkurencija je bila slaba jer sam osvojio Državno prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetomrvenstvo bez izgubljenog seta. U finalu sam pobijedio svog dugogodišnjeg ekipnog kolegu Vjekoslava Gregorovića, koji zbog ozljede nije mogao igrati na očekivanom nivou. Ovo mi je sedmi naslov u nizu, no očekujem puno mladih i kvalitetnih igrača na budućim prvenstvima. Jako mi je drago što sam prvi stolnotenisač svijeta na juniorskoj rang listi”, izjavio je povodom pobjede na Državnom prvenstvu za osobe s invaliditetom u stolnom tenisu Pavao Jozić iz STKI-a 'Samobor i Sv. Nedelja'. ovogodišnji dobitnik zlatne medalje u svojoj kategoriji i prvi igrač svijeta na juniorskoj rang listi.

“Juniorska rang lista aktualna je od 1. siječnja 2016., podijeljena po kategorijama. U paraolimpizmu juniori se smatraju mladi ljudi do 23 godine. Od 1. ožujka ove godine ja sam prešao Kineza i preuzeo prvo mjesto na rang listi, gdje planiram ostati još dugo.”

U njegovoj kategoriji 6, muški, u kojoj je osvojio prvo mjesto, od šestero natjecatelja drugi je Vjekoslav Gregorović iz STK Opatija08' , a treći Dražen Mustač iz Sportske udruge T.I. Koprivnica.

Pavao Jozić studira na Kineziološkom fakultetu, gdje je na drugoj godini, smjer sportska rekreacija na SCIT-u.

“Želja mi je raditi u svojoj struci nakon završetka školovanja s mladim osobama s invaliditetom. Mislim da je Kineziološki fakultet najkompetentnije obrazovanje za rad u sportu”, završio je Jozić.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti