Dobra vijest iz Pule: Otvoren dnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama

Svrha dnevnog boravka jest da se korisnici nauče brinuti o sebi, pogotovo kada jednog dana ostanu sami, po čemu se razlikuje od ostalih boravaka u Hrvatskoj

 

Dnevni boravak za osobe s mentalnim oštećenjem "Susret", koji je s milijun i 200 tisuća kuna financiran  iz EU fondova, svečano je otvoren u četvrtak u Puli.

 Svrha je programa socijalizacija i integracija mentalno oštećenih odraslih osoba, rekao je predsjednik Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije Ozren Catela, dodajući kako će 15 korisnika u prostorijama "Susreta" moći razvijati određene vještine i sudjelovati u svakidašnjim aktivnostima poput kuhanja i brige o zdravlju.

 "Boravak nudi radnu terapiju te psihosocijalnu pomoć, ali je i mjesto susreta i druženja", istaknuo je Catela.

 Nositelj projekta je Dom za odrasle osobe "Villa Maria", čija je ravnateljica Vesna Sperath istaknula kako je to jedan od rijetkih projekata u Hrvatskoj koji je smješten u lokalnoj zajednici. Projekt je financiran iz Europskoga socijalnog fonda s milijun i 200 tisuća kuna, prostor je osigurao grad Pula, a opremanje je omogućila Istarska županija. 

 Svrha dnevnog boravka jest da se korisnici nauče brinuti o sebi, pogotovo kada jednog dana ostanu sami, po čemu se razlikuje od ostalih boravaka u Hrvatskoj, rekla je Vesna Sperath, dodajući da je riječ o nastavku projekta koji je počeo u srpnju, a znači pomak i poboljšava kvalitetu života Puljana.

 Na otvorenju tog boravka u Puli bila je i pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Maja Vučinić-Knežević, koja je izrazila zadovoljstvo tim projektom, ističući da će mjerodavno ministarstvo uvijek podupirati takve projekte i senzibilitet prema osobama koje trebaju pomoć. 

Hina

 

Povezane vijesti