Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije: Psihološka radionica za osobe s invaliditetom

Psihosocijalna potpora – kao preventivna ili terapeutska mjera – dugoročno pozitivno utječe na unapređenje zdravlja ciljnih skupina

 

Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije poziva sve članove i članice Društva koji žive u okolici Zagorskih sela, sve osobe s invaliditetom, starije osobe, nezaposlene, žene, mlade i ostale na psihološku radionicu koja će se održati u srijedu, 13. travnja s početkom u 11 sati, u prostorijama Općine Zagorska sela.

Radionica se provodi u sklopu projekta “Sempre – uvijek s Vama” kojeg Društvo provodi uz financijsku potporu Ministarstva zdravlja. Voditeljica projekta je Svjetlana Pripeljaš, a izvoditeljica psihološke radionice će biti psihologinja Žaklina Vukić, koja je zaposlena u Društvu na pola radnog vremena.

Psihosocijalna potpora – kao preventivna ili terapeutska mjera – dugoročno pozitivno utječe na unapređenje zdravlja ciljnih skupina (osobe s invaliditetom, žene, osobe starije životne dobi, osobe s posebnim potrebama). Ovaj vid potpore u izvaninstitucionalnom obliku odvija se u zanemarivo malom obliku i učestalosti, a u ruralnim područjima posve izostaje. KZŽ je i dalje na visokom mjestu u Republici Hrvatskoj prema broju osoba s invaliditetom (15,7 posto), od kojih 74 posto živi u obitelji a Plan za zdravlje županije i prateće analize ukazuju da je na području Krapinsko-zagorske županije još uvijek nerazvijen sustav izvaninstitucionalnih oblika socijalnih usluga.

Dodatne probleme stvara i činjenica da je područje županije uglavnom ruralnog tipa, s neadekvatnom prometnom povezanošću mnogih područja, što dodatno otežava dostupnost različitih usluga koje su nužne osobama s invaliditetom, ali i svim ostalim osjetljivim skupinama.

In Portal

 

Povezane vijesti