Javorka Milković i Tanja Šupe: Taktilne slikovnice za mališane oštećena vida

Taktilne slikovnice odvest će vas u davno zaboravljeni svijet djetinjstva, u svijet jednako šaren bez obzira na drugačije boje i oblike pod prstima

 

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida pozivaju vas na promociju taktilnih slikovnica, "Posudi mi svoja krila", autorice Javorke Milković i "Nestašna crtica“, autorice Tanje Šupe. Promocija će se održati u prostoru Prve dječje knjižnice za djecu s oštećenjem vida 14. travnja s početkom u 17 sati.

"Riječ je o slikovnicama namijenjenim djeci oštećena vida, ali na promociji možete otkriti kako iste slikovnice jednako mogu biti korisne i zanimljive svoj djeci", kažu Javorka Milković i Tanja Šupe.

Izdavanje slikovnica financirano je putem projekta Zaklade 'Hrvatska za djecu. Cilj je projekta pokazati kako taktilne slikovnice mogu biti korisne i zanimljive te kako ih možemo tiskati i učiniti dostupnima na tržištu bez obzira na njihove specifičnosti. Taktilne slikovnice odvest će vas u davno zaboravljeni svijet djetinjstva, u svijet jednako šaren bez obzira na drugačije boje i oblike pod prstima.

U Osnovnoj školi Pećine u Rijeci djeluju Odjel i Prva dječja knjižnica za djecu oštećena vida. Polaznici Odjela i članovi Knjižnice su djeca oštećena vida iz cijele Primorsko – goranske županije, bez obzira jesu li pritom i učenici Osnovne škole Pećine. Osim rehabilitacijskog rada s djecom, Odjel i Knjižnica pomažu učiteljima, roditeljima, odgajateljima, pomoćnicima u nastavi i svima kojima je potrebno pomoći kako bi uključivanje djece oštećena vida u redovni sustav bilo na onoj razini kvalitete na kojoj bi trebalo biti.

B. Ravlić