Udruga invalida rada Zagreba: Dani otvorenih vrata za informiranje o problemima osoba s invaliditetom

"Dani otvorenih vrata prilika su za promociju pozitivne slike i postignuća samih invalida rada, a sve s ciljem osiguravanja što bolje kvalitete života", kaže Zlatko Bočkal, predsjednik UIR Zagreba

Zlatko Bočkal

Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) organizirat će Dane otvorenih vrata u razdoblju od 18 do 22. travnja 2016., svaki dan u vremenu od 15 do 17 sati, u svojim prostorijama na adresi Nova cesta 86, u neposrednoj blizini Trešnjevačkog trga.

Tim će povodom UIR Zagreba predstaviti neke od svojih brojnih i raznovrsnih aktivnosti u koje će se moći uključiti svi zainteresirani. Također će predstaviti i neke od svojih partnera i suradnika te će biti organizirana i izložba kreativnih i likovnih uradaka izrađenih od strane samih članova UIR Zagreba.

U Republici Hrvatskoj u 2015. godini registrirano je 134.665 invalida rada od čega ih je 15,79 posto (21.262) u Gradu Zagrebu. Uzevši u obzir da je broj osoba s invaliditetom u Gradu Zagrebu, kao i u cijeloj Republici Hrvatskoj, a na žalost i u svijetu, u konstantnom porastu, od iznimne je važnosti organizirati aktivnosti u kojima će se pružiti mogućnost interakcije invalida rada sa zdravom populacijom.

"Svaka aktivnost koju UIR Zagreba provodi, osmišljena je s ciljem poboljšanja kvalitete života invalida rada. Manifestacije kao što su Dani otvorenih vrata UIR Zagreba jednistvena su prilika da se širu javnost upozna i osvijesti o problemima s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno suočavaju, a koje većina zdrave populacije, nažalost, uzima 'zdravo za gotovo'. Ujedno su ovakva i slična događanja i prilika za promociju pozitivne slike i postignuća samih invalida rada, a sve s ciljem osiguravanja što bolje kvalitete života", izjavio je predsjednik UIR Zagreba, Zlatko Bočkal, prof. psihologije.

Ova je godina za UIR Zagreba vrlo značajna obzirom da obilježava 50 godina aktivnog i kontinuiranog rada i djelovanja na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije čemu u prilog govori i činjenica da danas broji više od 9.000 članova. UIR Zagreba svakodnevno se bori za ostvarivanje prava i poboljšanje kvalitete života invalida rada, ali i svih osoba s invaliditetom te ujedno osigurava brojne aktivnosti za što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, a o čemu se mogu pronaći detalji na službenoj stranici UIR Zagreba: www.uir-zagreb.hr.

Anamarija Lazić

 

Povezane vijesti