Damir Šegota: Za sada 64 hrvatska sportaša osigurala nastup na OI u Rio de Janeiru

Olimpijsko selo otvorit će se 24. srpnja, a u njega će prvi od hrvatskih sportaša useliti veslači Damir Martin, Valent i Martin Sinković te hrvatska vaterpolska reprezentacija

Damir Šegota

Pravo nastupa na olimpijske igre, koje će se od 5. do 21. kolovoza održati u Rio de Janeiru, do sada je izborilo 64 hrvatskih sportašica i sportaša koji će se natjecati u deset sportova.

"Po mojoj procjeni na OI u Rio de Janeiru moglo bi se kvalificirati najviše 95 hrvatskih sportaša u 18 sportova, jer prigodu da izbore vizu za Olimpijske igre još imaju mačevaoci, hrvači, boksači, košarkaši, gimnastičari, judaši, stolnotenisači, atletičari, plivači i tenisači", kazao je u srijedu na sastanku s predstavnicima nacionalnih sportskih saveza šef Misije hrvatske olimpijske delegacije Damir Šegota.

Olimpijsko selo otvorit će se 24. srpnja, a u njega će prvi od hrvatskih sportaša useliti veslači Damir Martin, Valent i Martin Sinković te hrvatska vaterpolska reprezentacija.

U Olimpijskom selu će biti smješteno oko 16.000 sportaša, trenera i pratećih osoba, a  prvi susjedi našim sportašima  bit će olimpijci SAD i Italije. 

Svečanost otvaranja Igara održat će se 5. kolovoza na stadionu Maracana, a od hrvatskih sportaša prvi će, već 6. kolovoza, nastupiti biciklisti Kristijan Đurasek i Matija Kvasina, streljačica Tanja Perec te veslači Damir Martin u samcu, a Valent i Martin Sinković u dvojcu na pariće.

Hina

 

Povezane vijesti