Radionica za unapređenje psihičkog zdravlja osoba oboljelih od MS-a

Prošli tjedan je u  Zagorskim selima u sklopu projekta  „Sempre – Uvijek s Vama“ održana radionica koju Društvo multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije provodi u partnerstvu sa općinom Zagorska sela

 

Projekt  u cijelosti financira Ministarstvo zdravlja, a  na radionici su prisustvovale osobe u nepovoljnom položaju - osobe s invaliditetom, starije osobe, nezaposleni, žene, mladi te ostali koji su zbog loše prometne povezanosti, odnosno javnog prijevoza i neadekvatno razvijenih organizacija civilnog društva u ovom segmentu, u nemogućnosti pristupiti psihosocijalnoj potpori.

Voditeljica projekta Svjetlana Pripeljaš je svim prisutnima predstavila projekt, te izrazila zadovoljstvo što su se odazvali u tako velikom broju.

Osnovni cilj projekta je unapređenje psihičkog zdravlja osoba oboljelih od MS-a, kronične nezarazne bolesti i to  zapošljavanjem psihologa na pola radnog vremena, kao i ostalim OSI s područja Krapinsko-zagorske županije  te minimalno jednom u dva mjeseca osigurati savjetovališta na području partnerske Općine Zagorska Sela.

Nakon toga je psihologinja Žaklina Vukić održala vrlo zanimljivu radionicu o predrasudama. Uslijedilo je druženje i zanimljivi razgovori sa stanovnicima Zagorskih sela. Dogovorena je i sljedeća radionica na koju će isto tako biti pozvali stanovnici Zagorskih sela i okolnih općina.

 

In-Portal