Anka Slonjšak: Izvješće o radu na promicanju i zaštiti prava osoba s invaliditetom

Pravobraniteljica je postupala po 1.745 pritužbi u svrhu zaštite ljudskih prava osoba s invaliditetom. Najviše pritužbi odnosilo se na područje socijalne zaštite

 

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, predstavila je saborskim zastupnicima/ama, članovima/icama odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora Izvješće o radu za 2015. godinu Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

U kratkom osvrtu prikazala je rad Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na zaštiti, praćenju i promicanju prava i interesa osoba s invaliditetom u RH te položaj djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

U 2015. godini, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom zabilježila je daljnji porast obraćanja građana za 20 posto. Pravobraniteljica je postupala po 1.745 pritužbi u svrhu zaštite ljudskih prava osoba s invaliditetom. Najviše pritužbi odnosilo se na područje socijalne zaštite, zatim na područje rada i zapošljavanja, mirovinskog osiguranja, odgoja i obrazovanja i pristupačnosti.

Najviše pitanja i komentara tijekom rasprave na saborskom Odboru odnosilo se na područja socijalne zaštite i zapošljavanja i rada.

Izvor: posi

 

Povezane vijesti