Bolnica Goljak: Radionica 'Razvoj-igra-funkcija' za djecu s teškoćama u razvoju

Predavačica Jelena Erjavec od 2004. godine radi u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama

 

Radionica namijenjena za liječnike, fizioterapeute, radne terapeute, psihologe, logopede, defektologe održava se 20. i 21. svibnja u Specijalnoj bolnici Goljak u Zagrebu.

Predavačica Jelena Erjavec od 2004. godine radi u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama u Zagrebu. Godine 2008. sudjeluje na Osnovnom Bobath tečaju u Splitu i stječe zvanje Bobath terapeuta. Iste godine u Sloveniji završava Napredni Baby Bobath tečaj pod mentorstvom Nede Rotar - NDT Bobath Senior Tutor. Svoje znanje koristi u radu s djecom od najranije životne dobi i u edukaciji roditelja kako poboljšati kvalitetu svakodnevnog življenja. Godine 2010. stječe svoje prvo iskustvo organiziranja Međunarodnog Bobath tečaja u suradnji s Akademijom za razvojnu rehabilitaciju te završava drugi Osnovni Bobath tečaj čime kvalitetnije upotpunjuje svoje znanje. Završava i tečaj Senzorne integracije i stječe zvanje SIAT terapeuta, što joj uvelike pomaže u kvaliteti rada. U međuvremenu postaje asistent Zdravstvenog veleučilišta gdje prenosi svoje znanje mladim generacijama.

Radionica se sastoji od teoretskog i praktičnog rada: prekretnice u razvoju koje utječu na stabilnost scapule, disocijaciju ruke, šake i prstiju te doprinose normalnom razvoju igre, boljim manipulativnim sposobnostima za kvalitetno obavljanje aktivnosti dnevnog života.

Cilj radionice je istaknuti da niti jedan od ovih segmenata ne može ići odvojeno, s naglaskom da je igra djetetu rad koji ga osposobljava za više i kvalitetnije funkcije.

Prijava za radionicu na poveznici: hunrbt.com/radionica-razvoj-igra-funkcija.

In Portal

 

Povezane vijesti