Ines Strenja-Linić: Borit ću se protiv ukidanja invalidnine djeci s Downovim sindromom

"Uvijek ćemo se zalagati za ranjive društvene skupine i biti njihov glas u Saboru i javnosti", poručila je saborska zastupnica Mosta

 

Zastupnica Mosta nezavisnih lista i predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja-Linić oštro se usprotivila ukidanju invalidnine djeci s Downovim sindromom te će poduzeti sve potrebne mjere i provesti detaljnu provjeru kako bi se doznalo u koliko je slučajeva donesena takva prvostupanjska odluka, priopćeno je u utorak iz Mosta nezavisnih lista.

"Koncept Zakona o jedinstvenom tijelu vještačenja, koji je donijela prošla Vlada, činio se dobrim, ali je razočarao u praksi i trenutačno je u Hrvatskoj 37.000 osoba koje moraju čekati kako bi ostvarile svoja prava", ističu u Mostu.

Veliki je problem, dodaju, i nedostatak stručnjaka pa vještaci koji su prije procjenjivali invalidnost i obavljali preglede osoba prije umirovljenja sada obavljaju preglede djece, što je potpuno neprimjereno.

"Osobno ću provjeriti u koliko slučajeva je donesena prvostupanjska odluka koja je rezultat nepripremljenog Zakona o jedinstvenom tijelu vještačenja prošle Vlade. Posve je nedopustivo da zbog loše provedbe zakona pate oni najugroženiji - naša djeca", istaknula je Ines Strenja-Linić te dodala da je Most nezavisnih lista u intenzivnom kontaktu s mjerodavnim ministarstvima od kojih traži da se svako negativno rješenje odmah ispita te da se djeci s Downovim sindromom odobri prijeko potrebna invalidnina.

 "Uvijek ćemo se zalagati za ranjive društvene skupine i biti njihov glas u Saboru i javnosti", poručila je Ines Strenja-Linić.

Hina

 

Povezane vijesti