Dobra vijest: Mladi plivači s invaliditetom u Velenju isplivali 26 osobnih rekorda

Naši plivači imali su ukupno 40 nastupa i od toga isplivali 26 osobnih rekorda, osvojivši jedanaest prvih, šest drugih i sedam trećih mjesta

 

Hrvatska mlada plivačka reprezentacija osoba s invaliditetom nastupila je na 29. Memorialu Boštjana Mariniča u slovenskom Velenju.

Natjecanje je održano u malom 25-metarskom bazenu, a uz domaćine Slovence koji su nastupili s osam klubova, iz Hrvatske je nastupila nepotpuna mlada reprezentacija plivača i plivačica iz PK Forca - Rijeka , PK Barok- Varaždin i PK Natator - Zagreb.

Zbog naknadne izmjene propozicija natjecanja da nastupaju plivači i plivačice u dvije starosne kategorije i to do 15 godina starosti i od 16 do 19 godina starosti, naših troje plivača je nastupilo izvan konkurencije. Kako je naknadno uvrštena disciplina 50m leđno, koja nije bila u najavljenom programu, nitko od naših plivača nije plivao tu disciplinu.

Poredak se vršio u navedenim starosnim kategorijama prema isplivanom vremenu, a ne uz koeficijente tjelesnog oštečenja te su tim pravilima bili zakinuti plivači s težim tjelesnim oštečenjima. Naši plivači unatoč svemu imali su ukupno 40 nastupa i od toga isplivali 26 osobnih rekorda, osvojivši jedanaest prvih, šest drugih i sedam trećih mjesta.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti