Udruga Civitas: Plakati mladih s tjelesnim invaliditetom

Provedba programa Medijska pismenost iznjedrila golem opus radova, plakata djece i mladih na temu "Mediji u očima djeteta" prikazanih na izložbama diljem Hrvatske

Povodom Dana otvorenih vrata, udruga Civitas Zagreb predstavila se video prezentacijom i izložbom plakata djece i mladih nastalih tijekom dvanaestogodišnjeg kontinuiranoga rada. Voditelji civitasovih ogranaka: profesori, novinari, liječnici i znanstvenici, prezentirali su posjetiteljima više od 60 projekata (ne računajući i brojne ostale aktivnosti) koji su u dugom razdoblju rada udruge najčešće provedeni integracijskim načinom rada. Između tih projekata istaknuto mjesto zauzima Medijska pismenost koja se, unatoč kontinuiranosti provodi bez ikakve potpore. Unatoč tome, upravo je provedba tog programa iznjedrila golem opus radova, plakata djece i mladih na temu "Mediji u očima djeteta" prikazanih na izložbama diljem Hrvatske. Među izložbenim eksponatima vidno mjesto zauzimaju plakati čiji su autori mladi s tjelesnim invaliditetom.
Prezentacija projekata iz posljednje dvije godine rada Civitasa, bila je fokusirana na projekte čiji su voditelji i izvoditelji istaknuti hrvatski znanstvenici. U tim projektima, posve ravnopravno s ostalim korisnicima, sudjeluju i mladi iz Centra Dubrava. Projekti se provode na nacionalnoj razini i u suradnji s brojnim školama i znanstvenim institucijama. U Dane Ovorenih vrata udrugu Civitas Zagreb posjetili su studenti raznih fakulteta, znanstvenici, pedagozi i roditelji, Iako su Dani otvorenih vrata završeni a zbog brojnih upita zainteresirani će, uz najavu, izložbu moći razgledati još tjedan dana, točnije do 21. lipnja.                                                                                         
Dr. Maja Vugrinec