Jarunska duga: Humanitarna likovna kolonija za osobe oboljele od neuromišićnih bolesti

Organizirana je izložba radova nastalih na Koloniji, a prihod je namijenjen za kupovinu neophodnih pomagala kao što su dizalice, aparati za iskašljavanje i drugi uređaji za unapređenje kvalitete življenja osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti

 

U Športsko-rekreacijskom centru Jarun, na otoku Trešnjevka treću godinu za redom organizirana je "Jarunska duga" - humanitarna likovna kolonija Društva distrofičara Zagreb s ciljem razvoja svijesti šire zajednice o izjednačavanju mogućnosti osoba s mišićnom distrofijom i ostalim neuromišićnim bolestima.

Kolonija koja se održava povodom 21. svibnja - Nacionalnog dana osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti okupila je 70 umjetnika iz šest likovnih udruga i mnogobrojne samostalne slikare.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su KUD Mihovil Krušlin – tamburaški i pjevački sastav i Damir Juren te Društvo Zagrepčana "Kerempuh".

Članice udruge "Vrijedne ruke" iz Vinkovaca organizirale su modnu reviju uradaka njihovih članica, a Udruga Ivana Perkovca iz Šenkovca kroz radionicu je predstavilo izradu kinča i poeziju na Gornjosutlanskoj kajkavskoj ikavici.

Organizirana je izložba radova nastalih na Koloniji, a prihod je namijenjen za kupovinu neophodnih pomagala kao što su dizalice, aparati za iskašljavanje i drugi uređaji za unapređenje kvalitete življenja osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti.

Okupljeni su mogli probati kulinarske specijalitete gljivarskog društva Mavlin i mjesnog odbora Harmica – gljivarski kotlić i grah.

Hina

 

Povezane vijesti