Dobra vijest: Zagrebačka županija osigurala osobne asistente za učenike s teškoćama u razvoju

"Projekt se provodi od rujna prošle godine i trajat će do rujna 2016., a temeljni nam je cilj socijalna uključenost učenika s teškoćama u razvoju", kaže voditeljica projekta Ivančica Prugovečki

 

Kroz projekt "Prsten potpore" Zagrebačka županija uspjela je povlačenjem novca iz europskog socijalnog fonda osigurati stručnu pomoć za 80 učenika s teškoćama u razvoju u 23 osnovne i pet srednjih škola na svom području.
"Educirali smo i zaposlili 70 pomoćnika u nastavi, a to je oko 70 posto potreba u županiji", rekao je županijski pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Vjeran Štublin. Osnovno je opredjeljenje županije poticanje obrazovanja, tako da je u zadnjih 15 godina izgrađeno više od 45 škola i sportskih dvorana.

"Vrijednost projekta je 2,7 milijuna kuna, od čega su 2,5 milijuna kuna bespovratna sredstva, a ostatak je uložila županija", navela je voditeljica projekta Ivančica Prugovečki. 

"Provodi se od rujna prošle godine i trajat će do rujna ove godine, a temeljni nam je cilj socijalna uključenost učenika s teškoćama u razvoju, za što treba osigurati potporu u zajednicama u kojima žive", istaknula je Prugovečki.

U projektu sudjeluje 28 partnera. Na poziv za asistente u nastavi javilo se više od 450 osoba, a njih 70 odabrano je nakon intervjua. Nakon toga prošli su edukaciju kako bi na što bolji i kvalitetniji način obavljali posao osobnog asistenta djetetu kojem su dodijeljeni.

Hina

 

Povezane vijesti