Udruga osoba s invaliditetom Suncokret: Prava osoba s invaliditetom

Predstavnici društvenih djelatnosti grada istaknuli su zadovoljstvo djelatnošću Udruge kojom članovi ostvaruju svoja prava na stvaralaštvo, besplatnu pravnu pomoć, prijevoz, znak pristupačnosti za parkiranje...

Udruga osoba s invaliditetom Suncokret 12. lipnja u svom je prostoru organizirala Dan otvorenih vrata. Manifestacija je održana u sklopu Dana otvorenih vrata Ureda za udruge, Vlade Republike Hrvatske (12. – 15. lipnja 2013.).
Tom prilikom Udrugu Suncokret posjetili su građani koji su se upoznali s radionicama i aktivnostima udruge, te gotovo svi djelatnici društvenih djelatnosti Grada Velike Gorice. Između ostalih predstavnici Ureda gradonačelnika za osobe s invaliditetom Darko Matić, predsjednik odjela za društvene djelatnosti Zvonko Kunić, predstavnici Crvenog Križa VG, HZZ-a, Udruženja obrtnika, Centar za odgoj i obrazovanje, RPA, Socijalna skrb. Velikogorički mediji Radio Velika Gorica, GT, Reporter i VG danas.
Posjetitelji su upoznati s aktivnostima udruge u zastupanju i realizaciji prava osoba s invaliditetom, sa stvaralačkim i terapeutskim, keramičkom i informatičkom radionicama.
Upoznati su da u Hrvatskoj postoji preko 49 tisuća udruga građana koje najčešće pružaju usluge i informacije koje državne institucije najčešće ne razvijaju: besplatna pravna pomoć, osobni asistenti za osobe s invaliditetom, asistenti u nastavi za djecu s poteškoćama, skloništa za žrtve obiteljskog nasilja, zaštita prava potrošača, gorska služba spašavanja.
Brojne druge aktivnosti koje doprinose razvoju društva. Financijska izvješća pokazuju da udruge godišnje ostvaruju više od 4,5 milijardi kuna prihoda (članarine, javne i privatne donacije, pružanje usluga, itd.)
Istaknuto je da udruge postaju sve poželjnija karijerna opcija za mlade i stručne ljude. Na natječajima iz fondova EU udruge su dosad iskoristile sva raspoloživa sredstva i uspješno provele preko 550 projekata, ukupne vrijednosti od skoro 70 milijuna eura.
Predstavnici društvenih djelatnosti grada istaknuli su zadovoljstvo djelatnošću Udruge kojom članovi ostvaruju svoja prava na stvaralaštvo, besplatnu pravnu pomoć, prijevoz, znak pristupačnosti za parkiranje i drugo. Najsretniji posjetitelji bila su djeca iz centra za odgoj i obrazovanje.

In-Portal