Promocija vozila za osposobljavanje osoba s invaliditetom za upravljanje osobnim vozilima

Ususret početku provođenja redovne obuke, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić prisustvovao je promociji vozila za osposobljavanje osoba s invaliditetom za upravljanje osobnim vozilima

 

Grad Zagreb je financirao troškove nabavke i ugradnje dodatnih komandi. Gradonačelniku je na toj konkretnoj potpori zahvalio predsjednik Autokluba Miramare  Nafis Defterdarović,u čijoj se floti nalazi ovo vozilo – jedino takve vrste u Zagrebu.

Ovaj događaj iznimno je važan ponajprije za osobe s tjelesnim invaliditetom, jer pridonosi većoj samostalnosti i integraciji u društvo. AK Miramare, koji je nedavno proslavio 60. obljetnicu rada, već 35 godina provodi obrazovanje osoba s invaliditetom za upravljanje osobnim automobilima i jedina je autoškola u gradu u kojoj vozački ispit polažu osobe s invaliditetom. Kako se čulo, opremanje danas predstavljenog automobila dodatnim komandama iznosilo je oko 50.000kn, a ovo nije prvi put da Grad pomaže na ovakav način - još prije osam godina Zagreb je također financirao prilagodbu za jedno vozilo.

Uz opasku kako bi najbolje bilo da uopće nema potrebe za ovakvim autima, gradonačelnik Bandić najavio je da će Grad Zagreb financirati nabavku još jednog automobila, kao i njegovu prilagodbu, kako bi još više osoba s invaliditetom bilo u mogućnosti položiti vozački ispit i dodatno se osamostaliti.

 

Izvor: Zagreb.hr