Plaža Jarun: Što je to naljutilo osobe s invaliditetom?

Potaknuti svjedočenjem Helene Kovačević o poteškoćama u korištenju plaže za osobe s invaliditetom na Jarunu, pomoćnica zagrebačke pročelnice za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Marinka Bakula Anđelić i predsjednica Društva distrofičara Zagreb Marica Mirić izvršile su uvid u stupanj dovršenosti i poštivanje projekta prilikom gradnje nadstrešnice za OSI populaciju

Činjenica je da je 1. lipnja počela sezona kupanja, a nedostaci su brojni.
LEŽALJKE ZA OSOBE S INVALIDITETOM NISU POSTAVLJENE – potrebno ih je žurno postaviti i svakako one koje su oštećene popraviti.
PROSTORI ZA PRESVLAČENJE IMAJU SAMO ŽELJEZNU KONSTRUKCIJU BEZ PLATNA – prostori jesu bez platna, ali taj tip konstrukcije ne omogućava presvlačenje osobama s invaliditetom,  širina ulaza kao i površine su premalih dimenzija,  potrebno je na to mjesto vratiti staru prilagođenu „svlačionicu“ ili ovu preurediti u konzultaciji s Maricom Mirić.
STEPENICE I RAMPA SU PUNE ŠLJUNKA I OSOBAMA S INVALIDITETOM ONEMOGUĆENO JE KORIŠTENJE – potrebno je hitno očistiti šljunak.
RUKOHVATI NA STEPENICAMA I RAMPI TOLIKO SU KLIMAVI DA SU OPASNI -obećava se već dvije godine kako će se obnoviti  i učvrstiti rukohvate.
KOLICA KOJIMA OSOBE ULAZE U VODU SU VIŠE NEGO OPASNA JER SE SVAKI ČAS MOGU RASPASTI – potrebno je kolica žurno zamijeniti.
WC VRATA PRVOG PROSTORA SU STRGANA, U DRUGOM NEMA OGLEDALA – otkloniti nedostatke.
PROSTOR SJENICE S KLUPAMA NAMIJENJENIM OSOBAMA S IVALIDITETOM - IZNAJMLJENI NEKIM DRUGIM OSOBAMA -na obavijesti piše SKI škola, ako se već isti iznajmljuje zašto se ne ostavi nekoliko slobodnih stolova – prostor je premalen i zbog toga se išlo u gradnju Nadstrešnice.
Predsjednica Društva distrofičara Zagreb Marica Mirić nakon obilaska plaže izjavila je da će se nedostaci ukloniti do svečanog puštanja u rad Nadstrešnice što se očekuje kroz 15 – 20 dana.

B. Ravlić

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL