UIR Zagreba: Izložba fotografija Željka Kusteca

U klupskim prostorijama Udruge invalida rada Zagreba u tijeku je 18. izložba fotografija - Željko Kustec (1956.-2016.), postavljena krajem lipnja u znak sjećanja na nedavno preminulog prvog voditelja foto grupe UIR-a Zagreba, a koja se može pogledati do početka rujna, od ponedjeljka do petka, prema vremenskom rasporedu klupskih aktivnosti

 

Foto grupa započela je svoj rad prije oko pet godina.

Kustec je od malena bio zaljubljen u fotografije, a radio je kao profesionalni fotograf u policiji u Bosni i Hercegovini, u Goraždu. Svoje znanje prenio je na svoju voljenu suprugu Dunju Kolar, a uz njezinu potporu i prisustvo strpljivo i uz veliku ljubav i na sve članove foto grupe kroz sve prethodne godine.

Otkad je obolio prije godinu i pol dana, vodstvo foto grupe preuzela je njegova supruga Dunja Kolar, također velika zaljubljenica u fotografije.

„U više od 24 fotografija može se vidjeti moj suprug Željko i njegov život. Posebno ističem fotografiju „Čamac“, koja je izabrana fotografijom dana na jednom ruskom sajtu na kojem se nalazi preko milijun fotografa. Zatim, tu su i fotografije „Ulični svirači“ sa specifičnom obradom, „Iza prozora“, portreti žena sa smotre folklora, kao i drugi portreti. A fotografija „Mačka“, koja prikazuje našu ljubimicu, izabrana je na Pixoto-u, najvećem svjetskom besplatnom foto natječaju, kao najbolja fotografija svih vremena prije otprilike četiri godine“, rekla je supruga Dunja, koja je Željka vjerno pratila na putu fotografije, a i u bolesti do posljednjeg trenutka.

Ulazak je slobodan za sve.

Foto grupa Udruge invalida rada Zagreba započinje sa svojim radom prvog tjedna u rujnu, a radionice će se održavati srijedom u 16 sati. Kroz grupu je do sada obučeno oko 30-ak članova, s time da je 15-ak stalnih članova.

 

 

Tekst: Klaudija Klanjčić

Fotografije: Dunja Kolar, privatna arhiva