Daj šapu: Kalendarom do novca za pse i do osvještavanja potrebe brige o životinjama

Na fotografijama za kalendar prekrasni su i jedinstveni mješanci koji traže svoj dom, jer su ili izgubljeni ili su ih vlasnici napustili, ali i primjerci koji su trebali biti usmrćeni u karlovačkom skloništu za pse

 

Tiskanjem i prodajom kalendara za 2017. godinu karlovačka Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" namjerava zaraditi novac za udomljavanje pasa, a cilj tog projekta „Daj šapu!“ je i osvještavanje važnosti brige o životinjama, priopćeno je u srijedu iz udruge.

Promocija psećeg kalendara bit će 24. rujna na Sajmu udruga grada Karlovca, a prodavat će se i na Prvom izboru za najmješanca grada Karlovca 1. listopada, te u ugostiteljskim radnjama koje su se opredjelile za brigu o životinjama, posebno o kućnim ljubimcima.

Na fotografijama za kalendar, piše u priopćenju, prekrasni su i jedinstveni mješanci koji traže svoj dom, jer su ili izgubljeni ili su ih vlasnici napustili, ali i primjerci koji su trebali biti usmrćeni u karlovačkom skloništu za pse, po isteku 60-dnevnog zakonskog roka čekanja na udomljavanje. Te su pse volonteri spasili te o njima vode brigu privremeno, dok se ne nađu udomitelji.

Sav prihod od prodaje kalendara namijenjen je za kupnju hrane i ostale potrepštine za četveronožne ljubimce koji su u privremenom smještaju do trajnog udomljenja, piše u priopćenju koje potpisuju voditelj projekta je Tibor Zatezalo i predsjednik Turbine promjena Žarko Latković, koji mole sve građane koji mogu odvojiti nešto kuna da se odazovu akciji i pomognu napuštenim psima.

Kalendar će imati 12 listova na kojima će biti uvijek drugi pas-maneken, a prodavat će se za 50 kuna po komadu, budući da je Grad Karlovac, koji upravlja Skloništem za pse, kroz projekt "Daj šapu!" osigurao sredstva za troškove tiskanja kalendara.

Hina

 

Povezane vijesti