Dobra vijest: Policija će kažnjavati vozače zbog nepropisnog parkiranja na mjestima za osobe s invaliditetom

Mjere se provode radi omogućavanja mobilnosti osobama s invaliditetom kao i ukazivanja na važnost mogućnosti pristupa osobi s invaliditetom parkirališnom prostoru

 

Zagrebačka policija će tijekom Europskog tjedna mobilnosti od 16. do 22. provoditi akciju nadzora parkiranja kojom će kažnjavati vozače automobila parkiranih na mjestima za osobe s invaliditetom.

U sklopu akcije policija će provoditi mjere radi podizanja razine sigurnosti u prometu s ciljem sprječavanja i sankcioniranja nepropisnog parkiranja na obilježena mjesta bez znaka pristupačnosti.

"Policijski službenici će svakodnevno, neposrednim nadzorom na terenu uočavati i sankcionirati utvrđene prekršaje, a sukladno zatečenom stanju na terenu, po potrebi će ostvariti kontakt sa podružnicom Zagrebparking u cilju uklanjanja nepropisno parkiranih vozila“, izvijestila je policija.

O važnosti podizanja svijesti o potrebi nesmetane mobilnosti osoba s invaliditetom govorit će u ponedjeljak na raskrižju Petrinjske i Amruševe predstavnici policije te Hrvatskih udruga paraplegičara i tetraplegičara i Udruge za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom Zamisli.

Mjere se provode radi omogućavanja mobilnosti osobama s invaliditetom kao i ukazivanja na važnost mogućnosti pristupa osobi s invaliditetom parkirališnom prostoru.

Prometni policajci u srijedu će od 8 do 20 sati svoj posao nadzora upravljanja prometom u centru grada obavljati na biciklima.

Izbjegavanjem ulaska vozila prometne policije u centar grada, zagrebčka policija sudjeluje u globalnom poticanju građana i zaposlenika na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva u gradu, kao i ukazivanje na činjenicu da se vožnjom bicikla smanjuju gužve i onečišćenost zraka u gradovima i poboljšava se opće zdravstveno stanje osobe.

Hina

 

Povezane vijesti