Udruga invalida rada Zagreb: Izložba fotografija povodom 50. obljetnice djelovanja

Izložbu je otvorio predsjednik UIR Zagreb Zlatko Bočkal, koji je naglasio važnost promicanja i zaštite prava osoba s invaliditetom, te stvaranje uvjeta za njihovo aktivno uključivanje u sve segmente društvenog života

 

Povodom 50. obljetnice djelovanja u klupskim prostorijama Udruge invalida rada Zagreb, na adresi Nova cesta 86, predstavljena je 19. izložba fotografija članova fotosekcije. UIR Zagreb, nastoji u svom planu i programu rada omogućiti svojim članovima raznolike djelatnosti. Tako je prije šest godina osnovana fotosekcija za digitalnu fotografiju, kao i obradu iste putem adekvatnih programa.

Izložbu je otvorio predsjednik UIR Zagreb Zlatko Bočkal, koji je naglasio važnost promicanja i zaštite prava osoba s invaliditetom, te stvaranje uvjeta za njihovo aktivno uključivanje u sve segmente društvenog života. Nakon njega stručna savjetnica udruge Anita Kaiser predstavila je fotografije članova fotosekcije: Branke Perković, Dunje Kolar, Ivana Horvatića, Jasminke Savić, Ivanke Gavran, Katice Pecigoš Kljuković i drugih.

Kreativni dio obrade s adekvatnim programima ovisi o mnogo parametara, a ponajviše o iskustvu, osjećaju za mjeru te vizualnoj kulturi autora fotografije. Digitalna tehnologija završne obrade fotografija omogućuje neograničeno eksperimentiranje i mijenjanje, dotjerivanje krajnjeg rezultata, a sve to razvija našu kreativnost.

"Članica sam sekcije već šest godina a preuzela sam ju prije četiri mjeseca nakon smrti mog supruga Željka Kusteca. Fotografiranje je moj hobi i moja ljubav. Fotosekcija trenutno broji 15-ak članova koji se sastaju u prostorijama kluba, razmjenjuju iskustva i uče jedni od drugih“, izjavila je Dunja Kolar, voditeljica foto-sekcije.

Domagoj Glažar

 

Povezane vijesti