Europski tjedan sporta: Sve dobrobiti plivanja za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama

U ovom je tjednu, također povodom obilježavanja Europskog tjedna sporta, predstavljeno i jahanje za osobe s invaliditetom na jahalištu Draška dolina), a danas, 23. rujna, u Centru Zamet održavaju se 8. riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju

 

Na Bazenima Kantrida u organizaciji Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke i Plivačkog kluba Forca održano je predstavljanje plivanja za osobe s invaliditetom, u sklopu Europskog tjedna sporta (Families Live European Week of Sport).

Hrvoje Vlahović, predsjednik Plivačkog kluba Forca i potpredsjednica ovog kluba Jasna Lulić Drenjak, s trenerima su prezentirali plivanje ističući dobrobiti ovoga sporta na zdravlje svakog čovjeka, a posebice djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Nakon teoretskog izlaganja, predstavljen je rad s djecom s teškoćama u razvoju te s odraslim osobama s invaliditetom u bazenima.

Među prisutnima su bili članovi Udruge za Down sinrdom – Rijeka 21 te njihovi roditelji, braća i sestre, koji su mogli dobiti uvid u samu bit toga sporta i terapijskog učinka.

Predstavljanje plivanja za osobe s invaliditetom dio je Europskog tjedna sporta Families Live European Week of Sport (FeEL EWoS) – projekta kojega sufinancira Europska unija.

U ovom je tjednu, također povodom obilježavanja Europskog tjedna sporta, predstavljeno i jahanje za osobe s invaliditetom na jahalištu Draška dolina), a danas, 23. rujna, u Centru Zamet održavaju se 8. riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju – IGRE, a  u subotu 24. rujnau Dvorani Mladosti, 3. kolo Prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom.

Tatjana Udović

 

Povezane vijesti