Predstavljane brošure UIR Zagreb

Od svog osnutka do danas, UIR Zagreb kontinuirano je aktivan u borbi za poboljšanje kvalitete života invalida rada, ali i ostalih osoba s invaliditetom

 

Zahvaljujući upravo tom aktivnom angažmanu, UIR  danas broji oko 9.000 invalida rada s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije što predstavlja 30% sveukupno registriranih invalida rada na tom području prema statistici od 30.06.2016. godine.

Kao posljednje od četverodnevnih događanja, a upravo na Dan UIR Zagreba, 27. rujna, organizirana je promocija brošure izrađena povodom 50. obljetnice UIR Zagreba. Događanje je održano u klupskim prostorijama UIR Zagreba pred nešto više od četrdeset uzvanika. Osim u tiskanom izdanju, brošura će biti objavljena i u elektronskom formatu na mrežnim stranicama UIR Zagreba (www.uir-zagreb.hr).

Svoju bogatu povijest, dugu pola stoljeća, Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) dostojno je obilježila četverodnevnim programom pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih.

U srijedu, 21. rujna započelo je otvorenjem izložbe fotografija članova UIR Zagreba izrađenih i obrađenih u okviru klupskih radionica kojim povodom se okupilo tridesetak uzvanika. Izložba će biti otvorena u klupskim prostorijama UIR Zagreba (Nova cesta 86) do kraja mjeseca listopada, od ponedjeljka do petka u vremenu od 8,00-20,00 sati, a ulaz je slobodan za sve.

Potom je u petak, 23. rujna uslijedio svečani koncert uz nastup pjevačkog zbora UIR Zagreba "Kolibrići" i harmonikaškog orkestra Hrvatskog grafičkog glazbenog društva "Sloga" u dvorani Doma sindikata grafičara, a kojom prigodom se okupilo se preko stotinjak uzvanika.

Ove godine, upravo kao zahvalu za razne doprinose u radu UIR Zagreba, a ujedno i kao dodatnu motivaciju, UIR Zagreba osmislila je dodjelu nagrada, priznanja i zahvalnica.

Po prvi su puta dodijeljene Nagrada za životno djelo Marija Topić , Godišnja nagrada Udruge invalida rada Zagreba i nagrada Naj volonter. Osim nagrada, dodijeljene su i zahvalnice pojedincima i institucijama te priznanja članovima UIR Zagreba za dugogodišnje neprekidno članstvo.

Svečana dodjela organizirana je u subotu, 24. rujna u hotelu Antunović, kojom prigodom je UIR Zagreba prezentirala i svoj rad kroz 50-godišnju bogatu povijest pred 200-tinjak uzvanika: članova, partnera, suradnika i prijatelja UIR Zagreba te obitelji Marije Topić. Događanju je prisustvovao i Gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić, ujedno i počasni predsjednik UIR Zagreba. Tom je prigodom prvi puta prikazan i promo video, izrađen upravo povodom ove 50. obljetnice.

 

 

Tekst: Domagoj Glažar