A što je s Hrvatskom? Amerikanci bilježe nagli pad broja nezaposlenih osoba s invaliditetom

"Poboljšanje u udjelu osoba s invaliditetom koje rade i dalje nadmašuje poboljšanja kod osoba bez invaliditeta", kaže John O'Neill, direktor istraživanja zaposlenosti i invaliditeta zaklade Kessler

 

Nove brojke iz Ministarstva rada SAD-a pokazuju nagli pad broja nezaposlenih Amerikanaca s invaliditetom.

Kako prenosi Disability Scoop, postotak nezaposlenih je prošli mjesec pao na 8,7 posto, što je značajno manje od 11,3 posto, koliko je bilo mjesec dana ranije. Promjena odražava povećanje broja zaposlenih osoba s invaliditetom u odnosu na ukupni broj zaposlenih.

Istovremeno, ukupno gledajući, stopa nezaposlenosti se malo promijenila, pa se s novih 156.000 radnih mjesta popela na 5 posto.

"Poboljšanje u udjelu osoba s invaliditetom koje rade i dalje nadmašuje poboljšanja kod osoba bez invaliditeta", kaže John O'Neill, direktor istraživanja zaposlenosti i invaliditeta zaklade Kessler.

Vlasti su počele pratiti zaposlenost osoba s invaliditetom u listopadu 2008. godine. Još nema dovoljno obrađenih podataka da bi se mogli pratiti sezonski trendovi među populacijom pa ni statistika nije sezonski prilagođena.

Podaci o osobama s invaliditetom pokrivaju neinstitucionalizirane osobe starije od 16 godina. Prvi takav izvještaj objavljen je u veljači 2009. godine. Sada izvješća izlaze mjesečno.

D. Fatušić

 

Povezane vijesti