Ambienta: URIHO se na sajmu predstavlja novom jesenskom kolekcijom keramike te unikatnim kovanim namještajem

Ambienta ove godine kroz priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i proizvodnji potvrđuje status najvažnijega poslovnog događaja drvne industrije u Hrvatskoj

 

Na 43. Ambienti, međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije ove godine predstavljaju se 323 izlagača iz 25 zemalja. Sajam je na Zagrebačkom velesajmu otvoren u četvrtak, a trajat će do nedjelje, 16. listopada.
Najveća zaštitna radionica u RH, ustanova URIHO na sajmu se predstavila novom jesenskom kolekcijom keramike, unikatnim kovanim namještajem te raznim potrepštinama za dom. URIHO također predstavlja kolekciju 'Purgera i Purgerice' koji su otisnuti ili oslikani na majicama, torbama, magnetima i keramičkim predmetima. Predmeti izloženi na Ambienti rađeni su u limitiranim serijama i mogu se kupiti u Gajevoj 4, galerijsko-prodajnom prostoru URIHO-a u centru Zagreba.

Ambienta ove godine kroz priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i proizvodnji potvrđuje status najvažnijega poslovnog događaja drvne industrije u Hrvatskoj. Kroz proizvode primarne prerade i drvne građe, preko stolarije i podnih obloga do namještaja bit će predstavljene brojne mogućnosti korištenja drva kao potpuno prirodne i obnovljive sirovine.

Prilikom svečanog otvorenja ministar poljoprivrede u tehničkoj Vladi,  Davor Romić istaknuo je kako je ovogodišnja Ambienta odraz modernog sajmovanja. Rekao je kako je u sektoru prerade drva i proizvodnje namještaja prošle godine radilo 19.336 djelatnika, što je 11% ukupno zaposlenih u prerađivačkoj industriji Hrvatske. Taj je sektor, dodao je - najveći neto isporučitelj robe na jedinstveno tržište EU-a.

Predsjednik Hrvatske HGK Luka Burilović istaknuo je kako je drvoprerađivačka industrija lani zaposlila tisuću novih radnika, a u razvoj poslovanja uložila 360 milijuna kuna. Na Ambienti je 19 izlagača iz Hrvatske. 

Ambientu je službeno otvorio gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić.

Ana Gospočić