Plivački klub Orahovica: Edukacija plivanja za osobe s invaliditetom koju će provoditi i Ana Sršen

Za osobe s invaliditetom plivanje može biti i sastavni dio rehabilitacije, ali i način za psihičku prilagodbu na različite situacije

 

Plivački klub Orahovica u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim savezom u petak 21. listopada u 16 sati organizira edukaciju plivanja i korištenja bazena Merkur u Orahovici. Pozivaju se osobe sa invaliditetom da sa svojim asistentima dođu na edukaciju, sa sobom ponesu kupaće kostime i ručnike.

Bazen je prilagođen osobama sa invaliditetom, a edukatori, među kojima će biti i paraolimpijka Ana Sršen, demonstrirat će ulazak u bazen i plivanje, te napraviti nekoliko tjelesnih vježbi u vodi.

Više informacija možete dobiti na broj 099/667-35-78 ili u svojoj udruzi.

Djeca se rađaju iz vodenog medija i kroz cijeli život uživaju u vodi na različite načine. Za osobe s invaliditetom plivanje može biti i sastavni dio rehabilitacije, ali i način za psihičku prilagodbu na različite situacije, kao i rekreaciju i socijalizaciju. Novo iskustvo ulaska u vodu, aktivnosti provedene kroz tjelesnu aktivnost osobai s invaliditetom koristi, ne samo fizički nego i psihički.

Plivanje kod osoba s invaliditetom se smatra sigurnijim nego bilo koji vid terapije na suhom zbog nepostojanja tvrdih površina; pospješuje neovisnost i vjeru u sebe te doprinosi boljoj socijalnoj integraciji. Uz navedeno plivanje smanjuje rizik od nastanka sekundarnih zdravstvenih stanja kao što su dijabetes tipa 2, pretilost, visok krvni tlak i slično.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti