Centar Sunce: Projekt 'Naše pravo na igru i sport' za djecu s teškoćama u razvoju

Riječ je o je sportsko-rekreativnom i razvojno-kreativnom programu koji pruža raznolikost aktivnosti za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji

 

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce poziva djecu s teškoćama u razvoju i njihove roditelje na 4. sportsko natjecanje 'Naše pravo na sport' u Zagrebu. Pravo prijave na natjecanje imaju sva djece s teškoćama u razvoju u dobi od pet do 15 godina iz cijele Republike Hrvatske. Prijavu natjecatelja/djece za nastup treba ispuniti najkasnije do 28. listopada na poveznici www.ti-si-sunce.hr/vijesti/poziv-na-4-sportsko-natjecanje-djece-s-teskocama-u-razvoju-5-i-6-11-2016-.

Natjecanje u bazenu će se održati 5. studenog u Zagrebu, na bazenu Utrine, Balotin prilaz bb. Natjecanje u dvorani će se održati 6. studenog od 8.30 do 14 sati, u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje 'Vinko Bek', Kušlanova 59a u Zagrebu.

Svečana dodjela medalja i zajedničko druženje predviđeno je za nedjelju 6. studenog, u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje 'Vinko Bek' nakon što završe sve discipline.

 "Inicijativa 'Naše pravo na sport', odnosno natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju, provodi se uz veliki odaziv već četvrtu godinu za redom i kruna je programa  'Moje pravo na igru i sport' koji se provodi kontinuirano od svibnja 2012. godine", kaže Božica Križanić, voditeljica projekta.

Projekt 'Moje pravo na igru i sport' je sportsko-rekreativni i razvojno-kreativni program koji pruža raznolikost aktivnosti za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji. Ove aktivnosti provode se kontinuirano tijekom čitave godine, a organizacija natjecanja jednom godišnje je prilika i mjesto gdje djeca mogu pokazati što su naučila i savladalae. Ove godine 4. sportsko natjecanje 'Naše pravo na sport' financira Grad Zagreb i poslovne organizacije kroz donacije.

Božica Ravlić