Jak kao Jakov: Slikovnice koje govore o neizmjernoj hrabrosti djece oboljele od malignih bolesti

Nastanak Udruge inspirirao je 13-godišnji Jakov Rubido koji je bolovao od teškog oblika leukemije i iza sebe, kao naslijeđe, ostavio pjesmu 'Jak kao Jakov'

 

Udruga Jak kao Jakov, 4. studenog u 17 sati, organizira promociju posljednjih dviju slikovnica iz serije 'Budi jak kao Jakov', u Gradskoj knjižnici I. G. Kovačić, Ilirska dvorana, Ljudeita Šestića 1, Karlovac.

"Slikovnice čitaju članovi udruge 'Historia Viva', a pjesmu 'Lepet krila naših anđela' zapjevat će nam Zorice", kažu iz udruge Jak kao Jakov. "Slikovnica 'Boskeee' govori o tome što sve jedni drugima možemo darovati u predbožićno vrijeme, o zlatnom runu, kosi koja pada pa ponovo raste još ljepša i ljepša, slikovnica koja zahvaljuje svim volonterima koji su nam ikada pomagali. I 'Jakov', slikovnica koja govori o maštovitom dječaku Jakovu po kojem naša udruga nosi ime, kako je kroz slikovnicu Jakov ispjevao svoju pjesmu, slikovnica koja govori o tome kako je to kada se mora otići, slikovnica o ljubavi i hrabrosti, slikovnica o vjeri da smo svi dobro i da smo svi neizmjerno povezani."
Nastanak Udruge inspirirao je 13-godišnji Jakov Rubido koji je bolovao od teškog oblika leukemije i iza sebe, kao naslijeđe, ostavio pjesmu 'Jak kao Jakov'.

Ciljevi rada Udruge su dvojaki i objedinjeni kroz psihološku, duhovnu, informacijsku i financijsku pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim roditeljima te podizanje kvalitete života oboljele djece. Kroz humanitarni rad sa zdravom djecom cilj je i promicanje životnih kvaliteta i vrednota o kojima je Jakov svjedočio kroz svoj život i borbu, te na taj način potaknuti kod zdrave djece želju za sudjelovanjem u raznim sportskim, kulturnim i kreativnim događanjima čiji je krajnji cilj humanitarna pomoć za oboljelu djecu.

Božica Ravlić