Hrvatski paraolimpijski odbor: Poštanski žig s likom brončanog paraolimpijca Velimira Šandora

Cilj je da se u ovu akciju do kraja godine uključi i ostale osvajače paraolimpijskih medalja iz Rija - Sandru Paović, Mikelu Ristoski, Zorana Talića, Anđelu Mužinić i Helenu Dretar Karić

 

U poštanskom uredu 10410 Velika Gorica, Slavka Kolara 15, Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije, Hrvatska pošta i Sportski savez osoba s invaliditetom Zagrebačke županije promovirali su prigodni poštanski žig posvećen Velimiru Šandoru, brončanom paraolimpijcu s 15. Paraolimpijskih igara u Rio de Janeru i članu Atletskog kluba osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice.

Tajnik HDOFM Zdenko Brezarić istaknuo je da je cilj ove akcije izjednačavanje uspjeha olimpijaca i paraolimpijaca te senzibiliziranja hrvatske sportske javnosti za njihove rezultate.

"Velimir se tako našao u društvu Sandre Perković, Blanke Vlašić i brače Sinković koji već imaju svoj poštanski žig. Cilj nam je da u ovu akciju do kraja godine uključimo i ostale osvajače paraolimpijskih medalja iz Rija - Sandru Paović, Mikelu Ristoski, Zorana Talića, Anđelu Mužinić i Helenu Dretar Karić", kazao je Zdenko Brezarić.

Velimir Šandor nije krio zadovoljstvo činjenicom da je njegov uspjeh prepoznat od strane Hrvatske pošte, a još više kada je čuo u kojem se društvu hrvatskih sportskih zvijezda nalazi.

"Ovo će mi biti još jedan poticaj za nastup u srpnju slijedeće godine na Svjetskom prvenstvu u Londonu", zaključio je Šandor.

Po završetku ove hvale vrijedne akcije, žig će biti pohranjen u Hrvatskom poštanskom muzeju u Zagrebu.

Darko Matić / HPO