URIHO: Predstavljanje spomen knjige povodom 70. obljetnice najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj

Knjiga je posvećena ustanovi koja već 70 godina njeguje socijalno poduzetništvo, odnosno u radniku prepoznaje čovjeka, a ne izvor profita

 

URIHO izdaje spomen knjigu u povodu obilježavanja 70. obljetnice ustanove čije su vrijednosti u profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom prepoznate ne samo u gradu Zagrebu, nego u cijeloj Hrvatskoj.

Spomen - knjiga ustanove URIHO "70 godina zaštitnog zapošljavanja“ bit će predstavljena na Tribini grada Zagreba, Kaptol 27 u četvrtak, 24. studenog s početkom u 12 sati.

Predstavljanju će nazočit izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Višnja Fortuna te predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Andrija Mikulić.

Spomen knjiga obiluje brojnim povijesnim podacima, od osnutka ustanove do konsolidiranja, odnosno uspostave redovitog poslovanja.

U posljednjih desetak godina URIHO je pokrenuo mnoge nove projekte u cilju lakšeg zapošljavanja osoba s invaliditetom. Radni centar, prvi te vrste u Hrvatskoj otvoren je 2009. godine, a kroz njega su prošli brojni korisnici obnavljajući svoja znanja i vještine.

Značaj projekta Virtualne radionice koja je otvorena 2011. godine ogleda se u činjenici kako naše modele profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja danas preuzimaju i druge zemlje u okruženju.

U knjizi se spominje i novi kompleks URIHO-a  na Kajzerici čija bi izgradnja trebala započeti krajem 2017. godine. Kompleks bi trebao objediniti sve organizacijske jedinice koje se trenutačno nalaze na 14 različitih lokacija.

Početkom 2013. godine URIHO pokreće jedinstveni medijski projekt u ovom dijelu Europe, In-Portal, prvi news portal za osobe s invaliditetom. Portal postaje središnje mjesto za informiranje osoba s invaliditetom, bilo da je riječ o radnom zakonodavstvu i zapošljavanju ili programima i projektima brojnih udruga.

Jedan od novijih projekata financiran sredstvima Europske unije odnosi se na pilot projekt za pomoćne kuhare kojem je cilj zapošljavanje ugostitelja s invaliditetom. URIHO namjerava u skorije vrijeme otvoriti i prvi restoran u Hrvatskoj gdje će raditi osobe s invaliditetom.

Sve navedene i još mnoge druge podatke možete pročitati u knjizi posvećenoj ustanovi koja već 70 godina njeguje socijalno poduzetništvo, odnosno u radniku prepoznaje čovjeka, a ne izvor profita.

In-Portal

 

Povezane vijesti